Jovičić: “Zmagala je ekipa z izkušnjami in širino”

V domači Rdeči Dvorani so rokometaši Gorenja Velenja v prvem krogu EHF Evropske lige gostili svetovne klubske prvake SC Magdeburg in jim nudili odličen odpor. Tekma se je končala s 27:31 v korist gostov.


Velenjčani so tekmo bolje odprli, prvi zadeli, a so v 10. minuti gostje izenačili na 4. Odlično delo je v vratih Gorenja opravil Aljaž Panjtar, ki je ob obrambah v 25. minuti dosegel tudi gol za 14:11, a so rokometaši Magdeburga dosegli 2 hitra gola, tako da so domači odšli na odmor z minimalno prednostjo.

Aktualni prvaki Lige Evropa so v drugi polčas vstopili bolje, po golu Timoteja Grmška so dosegli 6 golov zapored in tekmo mirno pripeljali do konca. Velenjčani so se dobro upirali Nemcem, a na koncu so kljub temu prevladale izkušnje in kakovost gostov.

Po tekmi je trener Gorenja Zoran Jovičić čestital Magdeburgu za zmago in dodal: “V prvem polčasu smo igrali dobro, žal pa je na koncu prevladala kakovost nasprotnikov. Menim, da je na koncu zmagala ekipa, ki ima več izkušenj in večjo širino.”

Aleks Kavčič pa je dodal: “Pred to tekmo smo rekli, da se bomo borili in pustili srca na igrišču ne glede na to kdo nam stoji nasproti, mislim, da smo to tudi dokazali. Magdeburg je zelo kakovostna ekipa, ki je na koncu igro suvereno zaključila v svojo korist. Mi bomo iskali priložnost na drugih tekmah. Prikazali smo dobro igro, a kljub temu jo želimo izboljšati, popraviti napake in v nadaljevanju na tekmah osvajati točke.”

 

Foto: Jan Gregorc/RK Gorenje Velenje
Vir: RK Gorenje Velenje

Komentarji