Ormož sklical tiskovno konferenco: trese se gora, kaj se bo rodilo?

To, da bo, zaradi situacije na tekmi Loka – Ormož in predvsem zaradi odločitve RZS, ki po ormoških besedah ob svoji odločitvi ni upoštevala prav nobenega pravilnika, odstopil predsednik kluba RK Jeruzalem Ormož Martin Hebar, smo že pisali. Zdaj pa smo dobili še vabilo na uradno tiskovno konferenco, kjer naj bi Ormožani predstavili dejstva o nastali situaciji, razjasnili odstop Martina Hebarja (več TUKAJ) in pojasnili, zakaj trdijo, da je komisar lige Aleš Jug kršil rokometna pravila s svojo odločitvijo.


Na odločitev Aleša Juga (več TUKAJ) so se Ormožani pritožili, a je arbitraža Rokometne zveze Slovenije odločitvi komisarja pritrdila (več TUKAJ) in tako zavrnila pritožbo ormoškega kluba. Dejstvo je, da niti v sklepu komisarja lige, niti v sklepu arbitražnega odbora, ki mu predseduje Bekira Hasanagić, ni razvidno, na podlagi katerega člena, odstavka ali pravila je bila odločitev sprejeta. 

“Novinarsko konferenco smo organizirali, ker bi radi javnosti predstavili nedopustno delovanje in kršenje lastnih predpisov Rokometne Zveze Slovenije, v primeru spremembe rezultata XYZ kroga 1.A rokometne lige, ki je bila odigrana XY v Loki med domačo Loko in RK Jeruzalem Ormožem. Komisar lige Aleš Jug je z odločbo o spremembi rezultata kršil pravila tekmovanja, ter obenem ogrozil legitimnost lige. Kot posledica odločitve komisarja se je za odstop odločil predsednik RK Jeruzalem Ormoža Martin Hebar,” so v vabilu zapisali vinarji.

FOTO: RK JERUZALEM ORMOŽ

Komentarji