Ormožani v drugem polčasu do zmage proti Kopru

V športni dvorani Hardek je ekipa RK Jeruzalem Ormož gostila ekipo Kopra. Obe ekipi sta pred začetkom napovedovali težko in zelo izenačeno tekmo. Obe ekipa sta v uvodnih dveh krogih zabeležili zmago in poraz.


Koprčani so hitro dali vedeti, da jih danes zanimata le dve točki. Gostje s Primorske so v 11. minuti srečanja po zadetku Staša Jovičiča povedli s tremi tremi zadetki prednosti (2:5).  A pri tem se niso ustavili, saj so le nekaj minut kasneje prišli na štiri gole prednosti (4:8). Za to je poskrbel Dragan Pavlović.  S tem je prisili domačega trenerja Saša Prapotnika  v minuto odmora. Domačinom to ni pomagalo, saj so Primorci svojo prednost še povečali. Za 5:10 je zadel Matevž Žagar. Ta prednost se do konca polčasa ni več povečala. Ormožanom je do konca polčasa prednost nekoliko stopiti, saj so na odmor odšli le z dvema zadetkoma zaostanka (13:15).

Domačini so silovito začeli tudi drugi polčas, saj so z delnim izidom 4:1 v 36. minuti prek kapetana Bojana Čudiča povedli s 17:16.  V nadaljevanju obračuna smo nato spremljali izenačeno tekmo. Trinajst minut do konca srečanja pa so gostitelji prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (24:21). Tako je moral z minuto odmora reagirat trener Kopra Uroš Rapotec. Do konca srečanja se ni zgodilo nič več pretresljivega. Ormožani so si priigrali tudi že pet zadetkov prednosti (29:24). Tako so tekmo lahko rečemo, da dokaj mirno pripeljali do konca in po preobratu v drugem polčasu slavili z 31:28.

Pri domačih je bil s sedmimi gol najučinkovitejši Jure Kocbek za Koprčane je najboljši strelec lanske sezone Andraž Kete zadel 6-krat.

JERUZALEM ORMOŽ : KOPER  31:28 (13:15)
Kocbek 7, Čudič 6; Kete 6, Jovičič 5

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

FOTO: RD Koper

Komentarji