PALČEK vs. VELIKAN aka CELJE vs. PSG

V 4. krogu Velux EHF Lige prvakov rokometaši Celja Pivovarne Laško odhajajo v goste k najbogatejši in najbolj zvezdniški zasedbi na svetu.


Brata Karabatić, Hansen, Sagosen, Remili, Sigurdsson, Gerard in številni drugi bodo stali nasproti najmlajši zasedbi v elitnem delu lige prvakov. V prvih treh krogih so domačini trikrat zmagali, Celjani pa na drugi strani trikrat izgubili.

Cilji so povezani predvsem z nadaljevanjem nadgradnje lastne igre, kot je bilo to na zadnjem derbiju z Velenjem, seveda pa se zavedajo, da odhajajo v goste povsem drugačni ekipi: »Z Velenjem smo prikazali zelo dobro predstavo tako v obrambi, kot tudi v napadu, seveda pa je Pariz nekaj povsem drugega. Igrajo zelo preprost rokomet, kvalitete posameznikov pa so na tako visokem nivoju, da nevarnost konstantno preti iz vseh položajev. Trenutno imajo sicer neke rahle težave s poškodovanimi igralci, kar se jim pozna v igri v napadu. Če bomo odigrali 60 minut na tako visokem nivoju, kot proti Gorenju, predvsem v igri v obrambi, kjer moramo biti čvrsti, homogeni in če bomo imeli tako razpoložene vratarje, potem lahko gremo v stik z domačinom. A mora se poklopiti veliko stvari, zmaga na derbiju nam je dala dodaten elan, energijo in slej kot prej pričakujem, da bomo tudi v ligi prvakov naredili ta premik naprej k igri, kot jo prikazujemo v domačem prvenstvu.«

Trener Celjanov, Tomaž Ocvirk, si je seveda ogledal tudi tekme nasprotnika in analiziral igre, zadnji obračun na Norveškem, kjer je Pariz do zmage prišel težje od pričakovanj: »Poznala se jim je odsotnost Sagosena in Hansena, bomo videli v kakšni postavi bodo igrali z nami. Tudi v domačem prvenstvu so včeraj odigrali ravno toliko, kot je bilo potrebno, delovali so kot da varčujejo z močmi. V ligi prvakov se to do sedaj ni dogajalo, igrajo hitreje, s hitrejšim prehodom v napad.  Če ne bodo na svojem najvišjem nivoju, mi pa na drugi strani, jih morda lahko tudi presenetimo, a v to bomo morali verjeti vsi, od prvega do zadnjega.«

Tekma v pariški dvorani Pierre de Coubertin je na sporedu v nedeljo, 13. oktobra ob 17h. V neposrednem TV prenosu si jo bo mogoče ogledati na Šport TV.

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO in VIR: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji