Po štirih letih dobimo novega!

Leta 2019 je RK Gorenje Velenje osvojilo svojo drugo pokalno lovoriko in zadržalo naslov Pokalnih prvakov do letošnje sezone. Naslednji dve sezoni je bilo tekmovanje odpovedano zaradi pandemije koronavirusa, lansko leto pa je moštvo Zorana Jovičića ubranilo svoj naslov izpred treh sezon. Za letošnjo trofejo se bodo pomerile ekipe trenerjev, ki le te še nimajo v svoji (trenerski) vitrini – Alem Toskić, Nejc Poklar, Mirko Skoko in Saša Prapotnik.


Letošnji finalni akt Pokala Slovenije za moške se bo odvil v soboto 6. in nedeljo 7. maja na Hardeku. Domačinom je ples kroglic namenil Novomeščane, Celjani se bodo v prvem polfinalu udarili s Koprom. Državni prvaki so v prejšnjem krogu po podaljških izločili aktualne prvake Velenjčane, Ormožani pa so v četrtfinalnem obračunu na Hardeku, ki je ravno tako postregel z infarktno končnico, po podaljških premagali Trebanjce. 

Na letošnjem pokalnem zaključku bo moto Ormožanov “borba in moč”, tako kot se imenuje njihova klubska revija, ki bo obiskovalcem tekem na voljo v novi izdaji.

 

Sobota 6. maj

RK Celje Pivovarna Laško – RD Koper (ob 14.45)

RK Jeruzalem Ormož – MRK Krka (ob 17.30, prenos na SLO 2)

 

Mirko Skoko, trener Krke: “Ekipo, ki gosti turnir, smo v letošnji sezoni premagali že dvakrat, zakaj jih ne bi še tretjič.”

Tilen Stmljan, igralec Celja: “V Ormožu moramo biti osredotočeni od prve do zadnje sekunde, saj je pokalno tekmovanje v preteklosti že postreglo s številnimi presenečenji. Naredili bomo vse, da najprej premagamo Koper, nato pa svoje znanje pokažemo še v finalu.”

Jaka Moljk, kapetan Kopra: “Celjani so veliki favoriti, a bele zastave ne bomo vnaprej izobesili. Borili se bomo po svojih najboljših močeh in jih skušali presenetiti.”

 

Nedelja 7. maj

Tekma za 3. mesto (ob 14.45)

Tekma za 1. mesto (ob 17.30, prenos na SLO 2)

 

Celjani so nazadnje nastopili v finalu Pokala leta 2018, ko so za svojo zadnjo tovrstno lovoriko s 40-33 premagali novomeško Krko. Krkaši so se v finalu pojavili še v naslednji sezoni, takrat pa so bili boljši Velenjčani s 24-20. Rokometaši iz Obale so svoje zadnje finale odigrali v sezoni 2015/16 in takrat z 38-25 klonili proti zasedbi iz knežjega mesta. Letošnji domačini so do sedaj trikrat (2010, 2012 in 2018) nastopili na zaključnem turnirju najboljše četverice in vsakič osvojili bronasto kolajno. V tekmi za končno tretje mesto so Jeruzalemčani dvakrat porazili Koprčane, enkrat pa Mariborčane. 

Za najboljšega igralca lanskoletnega turnirja četverice najboljših ekip je bil izbran Domen Tajnik, najboljši vratar je postal Alen Husejnović iz Dobove, največ zadetkov (14) pa je dosegel član škofjeloške zasedbe, Grega Jamnik.

Na minulih rokometnih pokalnih tekmovanjih so bili najbolj uspešni rokometaši iz Celja, na zmagovalni oder so se povzpeli kar 21-krat. Po trikrat sta zmagala Koper in Gorenje Velenje, po enkrat pa sta bila uspešna Gold Club Hrpelje in Prule 67. 

 

 

 

Komentarji