Polak: “Zelo smo se trudile v obrambi in napadu, kar je vidno pri končnem rezultatu”

Zasedba Ljubljane je pod taktirko Olge Čečkove zabeležila še svojo deveto zmago v sezoni in potrdila svoje mesto v kvalifikacijah za četrtfinale 1. ženske rokometne lige. 


Ljubljančanke so bile na Obali suverene, predvsem v obrambi, kjer so gostiteljicam v prvem polčasu dovolile zgolj do šestih doseženih zadetkov.

V nadaljevanju se je zasedba iz prestolnice nekoliko sprostila, domačinke so strnile svoje vrste, a Koprčanke, ki so redni del sezone sklenile na dnu zelene skupine s šestimi osvojenimi točkami, niso uspele ogroziti uspeha Ljubljane. 

Najboljša strelka obračuna je bila mlada reprezentantka Nika Ocepek z desetimi goli, domačo publiko v športni dvorani OŠ Koper je s petimi zadetki razveselila Taja Čermelj.

 

ŽURD KOPER : RK LJUBLJANA 20:26 (6:14)

Čermelj 5, Rešek 4; Ocepek 10 (7), Jarc in Uljan po 4.

 

Lia Velec, rokometašica Ž.U.R.D. Kopra: “Žal se tekma ni končala po naših pričakovanjih. Imele smo preprosto veliko napak v napadu in obrambi, drugi polčas smo strnile svoje vrste, vendar nam je zmanjkalo časa za preobrat.”

Neja Polak, rokometašica Ljubljane: “Občutki po tekmi so izjemni, vsaka zmaga je nekaj posebnega. S to zmago smo zagotovo osvojile prvo mesto v zeleni skupini. Zelo smo se trudile v obrambi in napadu, kar je vidno pri končnem rezultatu.”

 

FOTO: Din Čikotić

 

Komentarji