Poljakinje za drugi del tekmovanja odpihnile Kamerun, Rusinje za prvo mesto nadigrale Srbijo

Na zadnjih tekmah skupine B smo spremljali obračune med Kamerunom in Poljsko ter Rusijo in Srbijo. Poljakinje so brez težave opravile s Kamerunkami, Rusinje pa so morda kar nekoliko presenetljivo nadigrale Srbkinje. Rusija, Srbija in Poljska pa se bodo sedaj preselile v Granollers kjer jih v skupini I čaka tudi dvoboj s Slovenijo.


KAMERUN : POLJSKA  19:33 (7:16)
Ekoh 9, Ebanga Baboga 4; Roszak 9, Nosek 6

Poljakinje so hitro na začetku tekme naredil razliko in dale vedeti kam bo vodila tekma. Po dobri polovici prvega polčasa so imele tako na računu že pet golov prednosti (4:9). Odločilno prednost prvega polčasa pa so si rokometašice Poljske priigrale v zadnjih 10. minutah, ko Kamerunke sploh niso dosegle zadetka. To so seveda izkoristile Poljakinje in tako na odmor odšle z lepo prednostjo devetih zadetkov (7:16). Poljakinje so hitro v druge polčasu prišle na dvanajst zadetkov prednosti (9:21). To je bilo dovolj, da so nato umirile svoj tempo in tekmo le še nadzorovale in jo mirno peljale h koncu. V zaključku pa so rokometašice Poljske povedle in zmagale s štirinajstimi goli prednosti (19:33). Tako so si zagotovile mesto v drugem delu tekmovanja, kjer se bodo kot že rečeno pomerile tudi s Slovenijo.

Izjemna trojna obramba Poljske vratarke Barbare Zima.

RUSKA ROKOMETNA ZVEZA : SRBIJA  32:22 (15:9)
Managarova 7, Skorobogatchenko in Ilina po 4; Radojević in Stojilković po 4

Tekma, ki je odločala o prvem mestu v skupini B se je pričakovano začela izjemno izenačeno. Kot prve so z dvema zadetkoma ob koncu 13. minute povedle Rusinje (7:5), a so Srbkinje rezultat hitro izenačile in na začetku 18. minute celo povedle (8:9). Zadnjih 12. minut prvega polčasa pa smo spremljali šov Rusinj. Te so si po delnem izidu 7:0 do polčasa priigrale prednost šestih golov (15:9) in so tako lahko mirneje pričakale nadaljevanje srečanja. Po slabih štirih minutah drugega polčasa so igralke Rusije prišle do prednosti devetih zadetkov (21:12). Tako si bile že pred pragom tretje zmage in prvega mesta v skupin B. V nadaljevanju smo nato spremljali dokaj izenačen obračun. V 52. minuti so Rusinje prvič vodile z desetimi zadetki prednosti (27:17). A to ni bila najvišja prednost igralk Rusinje, saj so v 55. minuti vodile že s kar dvanajstimi goli naskoka (30:18). Srbkinje so do konca tekme zmanjšale zaostanek, a vseeno izgubile z visokimi desetimi zadetki prednosti (32:22). Rusinje so tako osvojile prvo mesto v skupini. Obe reprezentanci pa se bosta kot že rečeno v drugem delu tekmovanja pomerili s Slovenijo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: IHF

Komentarji