Polom Celja na severu Evrope

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so konec minulega tedna v Zlatorogu na lastni koži občutili moč madžarskega Picka iz Szegeda, danes pa so se ob 19. uri pomerili z veliko bolj enakovrednimi tekmeci iz norveškega Elveruma. V primeru zmage na severu Evrope bi si Celjani bržkone tudi dokončno izborili nastop v osmini finala Lige prvakov. Tekma v Skandinaviji pa je potekala povsem proti pričakovanjim. Celjani niso bili konkurenčni domačinom in tekmo izgubili z visoko razliko.


Celjani so bili v prvi polovici prvega polčasa povsem enakovredni Elverumu. Igra je bila izenačena vse do 16. minute, ko so domačini povedli z dvema goloma prednosti (10 : 8). Od tedaj so se pričele črne minute slovenskih prvakov, ki niso zadeli vse do 21. minute. Do takrat pa so Norvežani pobegnili na pet golov. Preveč napak v celjskem napadu in nezbranost v obrambi sta vodila k ogromnem zaostanku po koncu prvega dela tekme (21 : 13).

Drugi del tekme so gostje iz Celja začeli nekoliko bolje in z dvema zaporednima zadetkoma omilili prednost domačinov. Še naprej so se pojavljale tehnične napake v napadu in Norvežani so z lahkoto ohranjali svojo prednost. V 45. minuti je Elverum prvič na tekmi povedel z desetimi zadetki prednosti in jasno je bilo, da so Celjani v izgubljenem položaju. Norvežani so držali prednost do konca tekme in zasluženo zmagali z rezultatom 37 : 26.

10. KROG EHF LIGE PRVAKOV

Nedelja, 1. december, Elverum (Norveška)
Elverum Handball : RK Celje Pivovarna Laško 37 : 26  (21 : 13)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore


 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji