Polovica 9. kroga Lige prvakov je za nami, druga polovica na sporedu danes

PSG si je z dobro predstavo proti Portu zagotovil osmo zaporedno zmago v Ligi prvakov. Portugalci prejšnji teden prvič v sezoni niso zabeležili poraza, ko so Magdeburgu odščipnili točko. Njihova samozavest je očitno narasla in to se je poznalo tudi na tekmi proti izjemni pariški zasedbi. Domačini so v prvem polčasu prikazali verjetno svoj najboljši rokomet v tej sezoni. V 10. minuti so namreč že vodili 8:3. Stvari je izenačil danski vratar pri Parizu, Jannick Green. Prvi polčas se je zaključil z rezultatom 17:16. V začetku drugega polčasa pa so Francozi pokazali, da ne bodo dopustili še enega kakovostnega padca, kot so ga v začetku tekme. Dainis Kristopans in Kamil Syprzak sta vlekla francoski voz, Victor Iturriza pa je s svojimi zadetki s položaja krožnega napadalca držal Porto na majhnem zaostanku. Portu se ni uspelo približati na manj kot 2 gola razlike. Ob končnem žvižgu je bilo 33:35 za zasedbo Raula Gonzaleza


Kamil Syprzak 9, Dainis Kristopans 6, Elohim Prandi 6, Jannick Green 10/35; Victor Iturriza 8, Nikola Mitrevski 9/35

 

Na prvem srečanju GOGa in Magdeburga so Danci z zadetkom v zadnji sekundi prišli do zmage. Tokrat so jim Nemci vrnili milo za drago. Danska ekipa je tekmo otvorila bolje. V 11. minuti srečanja so imeli tri gole prednosti. A Nemci so s svojo hitro igro v napadu stvari hitro izenačili.  Islandec Gisli Kristjansson je s svojimi 6 zadetki v prvem polčasu poskrbel, da je Magdeburg na odmor odšel s tremi zadetki prednosti 21:18. Njegov reprezentančni kolega Ómar Ingi Magnusson je v drugem polčasu le nadaljeval njegovo delo. V zadnjih 15 minutah je nasprotnikovo mrežo stresel šestkrat. Za varovance Benneta Wiegerta je v drugem polčasu bil ključen tudi vratar Mike Jensen, ki je v zadnjih 10 minutah zaustavil 3 pomembne strele Portugalcev. Naš legionar Marko Bezjak je zadel iz obeh svojih poskusov, dodal asistenco ter dvakrat ukradel žogo. Magdeburg ostaja tretji, GOG peti na lestvici v skupini A. 

Ómar Ingi Magnusson 11, Gisli Kristjansson 8; Emil Wernsdorf Madsen 10, Simon Pytlick 9, Tobias Thulin 16/50

 

Skupina B je dobila novo ime na vrhu lestvice. Tja so se vsaj do današnjega večera preselile Kielce. Poljski prvaki so tokrat ugnali zadnje krvnike Celjanov – Pick Szeged. 8 zadetkov Arkadiusza Moryta in 14 obramb Andreasa Wolffa je bilo v ospredju enostranskega obračuna na Madžarskem. Poljaki so začeli preudarno. Na krilih omenjenega nemškega vratarja in desnokrilnega poljskega reprezentanta so Kielce hitro vzpostavile svojo igro (3:6 in 8:13). A sledil je nalet Madžarov, ki ga je vodil nekdanji rokometaš Kielc, Dean Bombač. Slovenec je s tremi asistencami in zadetkom pripeljal madžarske podprvake do zadnjega izenačenja na tekmi 13:13. A Poljaki so se zbrali in zadeli zadnje tri zadetke prvega polčasa 13:16. Po zaslugi vratarja Mirka Alilovića in omenjenega slovenskega reprezentanta, Poljakom v prvih 10 minutah drugega dela ni uspelo bolj pobegniti. Madžare so bolele predvsem njihove prepoceni zapravljene žoge. Dujšebajevi igralci so držali prednost treh oziroma štirih zadetkov in tekmo pripeljali do konca brez možnosti po infarktni končnici. 

Dean Bombač 6, Mirko Alilović 12/42 ;Arkadiusz Moryto 8, Andreas Wolff 14/41

 

Poročilo tekme o drugi zmagi Celjanov si lahko preberete tukaj

 

skupina A:

Telekom Veszprem : Wisła Płock (ob 18:45)

Dinamo București : PPD Zagreb (ob 18:45) prenos na Arena Sport 1

 

skupina B:

Barcelona : Aalborg (ob 20:45) prenos na Arena Sport 1

THW Kiel : HBC Nantes (ob 18:45)

 

 

FOTO: FB RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji