Pred rokometno obarvanim vikendom še tekme končnice in tekma za prestop

Vse bolj se bliža glavni rokometni dogodek tega meseca – Final4 Pokala Slovenije. Še preden bomo dobili finalista Pokala, pa so na domačem meniju še tekme končnice (od 1. do 4. mesta) v 1. ženski ligi in pomembna tekma v 1. B ligi med Veliko Nedeljo in Izolo. 


Rokometašice Krim Mercatorja so že v prejšnjem krogu postale državne prvakinje in tako osvojile svoj 28. držav naslov. Jutri, v petek, se bodo v okviru 4. kroga končnice prvakinje odpravile na gostovanje v Novo mesto, v Celje pa prihajajo Ajdovke. V naslednjem krogu bosta na sporedu ponovno derbija, ko se bo zasedba Dragana Adžića odpravila na gostovanje v Ajdovščino, Ekipa Z’dežele pa bo doma pričakala Krko.

 

Do konca sezone v drugi jakostni kategoriji so ostali še trije krogi, za prvi dve mesti, ki vodita v NLB ligo, pa se borijo štiri ekipe – MRK Ljubljana, ŠRD Škofljica, RK Grosuplje in RD Butan Plin Izola. Jutri bo na sporedu ena izmed pomembnejših tekem 1.B lige. Zaostala tekma 18. kroga med Veliko Nedeljo in Izolo ima namreč moč potrditi prehod MRK Ljubljana v NLB ligo. V kolikor bi si jutri vsaj točko priigrali domačini, bodo Ljubljančani že lahko slavili svojo nadgradnjo.

Po vsem tem pa nastopi rokometno obarvan vikend…

 

 

Komentarji