Malus in Šarac glavna pri Göppingenu, Zarabec z “zebrami” boljši v obračunu težkokategornikov

Včeraj in danes je bil in še bo odigran 28. krog nemške Bundeslige. Od naših legionarjev sta se tokrat najbolje odrezala Jaka Malus, ki je prerešetal mrežo Hamma ter Miha Zarabec, ki je slavil v Mannheimu proti Löwenu.


Miha Zarabec, ki po končani letošnji sezoni zapušča Kiel, je na gostovanju v Mannheimu vpisal dva zadetka in zmago. Zebre si po svojih sedemindvajsetih odigranih tekmah delijo prvo mesto z Bezjakovim Magdeburgom, ki ima na svojem spisku eno tekmo več. 

Rhein Neckar je na domačem parketu zadnjič vodil pri rezultatu 6-5 v 12. minuti, od tu naprej pa so trenutni vodilni odigrali preveč udarno in rumeni so ostali zadaj. Polčas je pripadel gostom z 11-15, a je domačinom uspelo priti na le zadetek zaostanka v 39. minuti srečanja. Sledila je kanonada s strani Wienceka, Bilyka in Sagosena po kateri se petouvrščeni Löwen ni več uspel pobrati. Zarabec je oba zadetka vpisal v prvem polčasu. 

Frisch auf Göppingen se v letošnji sezoni v nemški ligi ne znajde najbolje. V Bundesligi se nahajajo šele na 15. mestu, čisto drugačen obraz pa so prikazali v Evropski Ligi, kjer so se uvrstili na zaključni turnir v Flensburgu. Tokrat so na domačem parketu nadigrali zadnjeuvrščeni Hamm, nekdanja člana Celja Pivovarne Laško Jaka Malus in Josip Šarac pa sta oba prispevala po 7 zadetkov. Svoji obrambni vlogi je Blaž Blagotinšek pristavil še tri zadetke. 

Že odigrane tekme 28. kroga:

Erlangen – SC Magdeburg 23-38
Goppingen – Hamm-Westfalen 39-32
Hannover-Burgdorf – Gummersbach 28-27
Minden – Hamburg 31-35
Rhein-Neckar – Kiel 27-31
Stuttgart – Fuchse Berlin 32-28

Danes ob 19.00 bo na sporedu še obračun med Novakovim Wetzlarjem in Kastelicovim Lemgom.

Komentarji