Slovenski reprezentant zapušča Bundesligo

Po šestih letih igranja za nemški Kiel, se Miha Zarabec seli. Iz Nemčije se odpravlja na Poljsko k še enemu članu Lige prvakov, Orlen Wisli Plocku.


Miha Zarabec je v THW Kiel prišel leta 2017 iz RK Celje Pivovarna Laško. 1,78 metra visoki igralec je z “Zebrami” osvojil vse velike naslove na nemški in evropski ravni: Doslej je v črno-belem dresu dvakrat slavil v nemškem prvenstvu ter zmagal v pokalu DHB in trikrat v Superpokalu. . Leta 2019 je Zarabec osvojil pokal EHF, svojo klubsko kariero pa leta 2020 kronal z zmagoslavjem v Ligi prvakov EHF. Zarabec, ki je od leta 2017 zaradi korone izpustil le dve tekmi, je za THW Kiel odigral 292 tekem in dosegel 478 golov.

Zarabec se je k Poljakom zavezal za 3 leta.

Miha Zarabec: “Ko sem prišel v THW Kiel leta 2017, si nikoli ne bi mislil, da bom lahko tako dolgo igral za ta izjemen klub. Tukaj sem imel neverjetna leta s številnimi velikimi naslovi, spoznal veliko odličnih ljudi, ki bodo ostali moji prijatelji še po zaključeni karieri. Pri 31 letih zame noben drug nemški klub ni prišel v poštev. Tudi zato, ker si absolutno želim še naprej igrati v Ligi prvakov in igrati pomembno vlogo v sistemu napada. Trenutno si zelo želim, da bi v času, ko sem še v Kielu, dosegli še kakšen uspeh. V to bom posvetil vso pozornost v naslednjih šestih mesecih!”

Viktor Szilagyi, Generalni direktor THW: “Miho vsi zelo cenimo kot osebo in kot športnika. Želimo pa tudi dati nov zagon pomembnemu položaju playmakerja, da bo naša ekipa pripravljena za nadaljnja uspešna leta. Veseli smo, da je njegova prihodnost jasna in se lahko popolnoma posveti svojim in našim ciljem pri Kielu še v preostalih mesecih.”

 

Komentarji