Letno poročilo #3

Letno poročilo #1


Letno poročilo #2

Letno poročilo #4

MAJ:

Rokometašice Krima izgubijo prvo tekmo četrtfinala lige prvakinj proti Vipers Kristiansand 25:32 (10:14).

Eden najbolj perspektivnih mladih rokometašev in produkt slovenjgraške šole Aljaž Lampret, ki je bil pred začetkom sezone primoran končati svojo športno pot zaradi težav s kolki, se po uspešni operaciji v mesecu novembru in dolgotrajni rehabilitaciji vrne na  rokometna igrišča.

Ženska in moška reprezentanca v rokometu na mivki do 18 let se iz Zagreba vrneta z osvojenim zlatom in bronom.

Velenjčani zaključijo svojo pot v Ligi Evropa. V Lizboni izgubijo 36:29, doma pa je Benfica iztržila neodločen izid 27:27.

RK Nexe, SL Benfica, Orlen Wisla Plock in SC Magdeburg s končnimi zmagami potrdijo nastop na finalnem turnirju Lige Evropa. 

Enaindvajsetletni Lan Grbić se je po Mihajlu Radojkoviću, Marku Kotarju in Aljoši Čudiču, dogovori za podpis nove pogodbe s Trimom.

Po dolgotrajni bolezni nas v 73. letu starosti zapusti Zdravko Babič, ki je svojo rokometno pot začel v RK Partizan Šentvid, kjer je igral za mlajše selekcije, vrsto let pa deloval tudi v RK Olimpija Ljubljana. 

Slovenska reprezentantka Manca Jurič si je na finalnem turnirju pokala Slovenije za ženske hudo poškodovala koleno. Iz Krima sporočijo, da je Manca uspešno prestala operacijo sprednje križne vezi.

V rokometnem društvu Izola so se odločili za menjavo članskega trenerja. Luko Volka v vlogi članskega trenerja zamenja Matjaž Brumen.

Krimovke izgubijo na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakinj proti Kristiansandu 33:24 in s tem zaključijo evropsko pot.

Matevž Skok se po 11 letih vrne nazaj v Gorenje.

Svetovno prvenstvo za dekleta do 18 let naj bi potekalo v Gruziji, a je zaradi razmer med Rusijo in Ukrajino odpovedano. Zaradi odpovedi Gruzije, so povabilo IHF-ja prejele Slovenke, ki so bile prva zamenjava. Tekmovanje bo zaradi odpovedi Gruzije tako potekalo v Severni Makedoniji.

V RK Gorenje se iz nemškega DJK RIMPAR WÖLFE preseli krožni napadalec David Kovačič.

Stefan Žabić podaljša pogodbo s Celjani za dve leti.

Urbanscape Loka je prvi finalist pokala Slovenije potem ko izločijo Dobovo 20:25. Na drugem polfinalu  Gorenje premaga Celjane 

Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško so v tekmi za tretje mesto premagali RK Dobova z rezultatom 31:28. Priče smo bili napeti in tesni tekmi, kjer je Dobova ostala brez svojega najboljšega strelca na tekmi, Nika Rahtana, zaradi rdečega kartona. To je nekoliko zamajalo razmerje moči, a se rokometaši Dobove niso predali. Šele v zadnjih treh minutah so Celjani zadela za osvojitev končnega tretjega mesta. 

Gorenje premaga Škofjo Loko v finalu Pokala 34:31. Nagrado za najboljšega strelca tega zaključnega turnirja je prejel Grega Jamnik s 16 doseženimi zadetki, najboljši vratar je postal vratar Dobove, Alen Husejnović ter najboljši igralec (MVP) zaključnega turnirja je postal organizator igre Velenja, Domen Tajnik.

Pokal Hrvaške po napeti in izenačeni tekmi med Našicami in Zagrebom še vedno ostaja v rokah RK PPD Zagreb. 

Nika Matavš, članica TVB Wupertala, podpiše s turškim rokometnim klubom Yalıkavakspor

Borut Maček, slovenski trener, ki je znan predvsem po tem, da je velik poznavalec azijskega rokometa, se je odločil, da svojo kariero nadaljuje v Bosni in Hercegovini pri klubu Iskra iz Bugojna. 

Marguč in Blagotinšek se z Veszpremom uvrstita na Final4 Lige prvakov.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško podaljša sodelovanje z mladim desnokrilnim igralcem, Galom Margučem. 

Po štirih letih se z mesta direktorja Gorenja Velenja poslavlja Janez Gams. Njegovo delo prevzame David Miklavčič, sam pa gre v upravni odbor.

Ormoška legenda, Bojan Čudič, se je odloči za zaključek svoje kariere po tej sezoni.

Dragan Adžić na trenerskem stolčku Krima nadomesti Natašo Derepasko, ki je moštvo vodila v lanski sezoni. Krimovke so pod vodstvom Derepaskove osvojile naslov državnih prvakinj in se uvrstile med najboljših 8 v Ligi prvakov. 

Slovenjgradčani podaljšajo še z enim pomembnim členom ekipe, Urošem Štumpflom.

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško se dogovorijo za prihod mladega srbskega reprezentanta Vukašina Antonijevića. 

Krim podpiše z mladinsko reprezentantko Emo Marković. Ema se v Ljubljano preseli iz matičnega kluba Z’dežele.

Rokometni klub Dobova začne sestavljati ekipo za naslednje leto. Po odhodu obeh vratarjev (Blaževiča in Husejnovića), so potrdili prihod Tilna Grudnika.

Po več kot 25 letih igranja rokometa se poslavlja rekorder slovenskih igrišč, Grega Jamnik. Grega je svojo pot začel v rokometnem društvu Škofja Loka, kasneje  v sezoni 2012/13 pa je okrepil ekipo Ribnice kjer je ostal eno sezono. Potem je nadaljeval v Mariboru. V sezoni 2016/17 se je ponovni vrnil v domači klub, kjer bo po koncu sezone končal kariero. 

Potrjen je novi predsednik Slovenj Gradca, Damir Budimir.

Kristijan Eskeričić podpiše s Slovenj Gradcem.

Slovenjgradčan Jaka Soršak podaljša pogodbo s Slovanom do leta 2025.

Krimovke bo v naslednji sezoni okrepila Barbara Lazović, ki se po osmih letih ponovno vrača v Ljubljano.

Celje pred domačimi navijači proslavi naslov državnih prvakov.

Tadej Kljun z Benfico pride do prvega evropskega naslova. V finalu so po podaljšku premagali Bezjakov Magdeburg. V borbi za tretje mesto je Jan Jurečič z Wislo Plock premagal hrvaške Našice, ki jih vodi Branko Tamše. Tamšetovi varovanci, med katerimi sta tudi Andraž Velkavrh in Saša Barišić Jaman so tako zasedli četrto mesto. 

V boju za medalje v 1. ženski rokometni ligi so se borile štiri ekipe. Prvo mesto brez poraza je zasedla ekipa Krima Mercatorja, drugo mesto je pripadlo Celjankam, na tretjem mestu so končale Ajdovke in na četrtem mestu so sezono sklenile Novomeščanke

Varovanke Uroša Bregarja so osvojile bronasto medaljo na finalnem turnirju pokala Madžarske. Poleg Uroša Bregarja sta se brona razveselili tudi njegovi varovanki Tamara Mavsar in Maja Vojnovič. 

RK Gorenje Velenje preko družbenega omrežja Facebook sporoči, da je Peter Šiško uspešno prestal operacijo prsta. 

Slovenija dobi tekmece na Sredozemskih igrah. V Alžiriji se bodo pomerili z reprezentancami Tunizije, Egipta, Italije in Srbije.

 

JUNIJ:

Iz ženskega rokometnega kluba Ajdovščina so sporočili novico, da bo Mlinarke tudi v prihodnji sezoni vodil trener Jan Žbogar.

Marko Bezjak z Magdeburgom postane prvak nemške Bundeslige.

Kadetska reprezentanca dobi tekmice za SP. Svetovno prvenstvo za rokometašice rojene leta 2004 in mlajše bo potekalo v Makedoniji. Na prvenstvu bo nastopilo kar 32 reprezentanc in sicer 20 iz Evrope, 5 iz Azije, 4 iz Afrike in 3 iz Južne Amerike. Slovenke so za svetovno prvenstvo prejele posebno vabilo Mednarodne rokometne zveze in se bodo pomerile v skupini E z Romunijo, Nizozemsko in Gvinejo. 

Rokometno društvo LL Grosist Slovan je za naslednjo sezono 2022/23 predstavil novo okrepitev. V naslednji sezoni na Kodeljevo prihaja 24-letni hrvaški vratar Erik Krbavčić.

Na seji se je rokometni klub Celje Pivovarna Laško odločil, da bo novi direktor kluba namesto Roka Planklja postal Miroslav Benicky. 

Iz rokometnega kluba Gorenje Velenje sporočijo, da je Enej Slatinek Jovičić uspešno prestal operacijo levega ramena.

V svoje vrste SVIŠ pripelje Šmarčana Andraža Justina in Benjamina Cirarja ter mladega črnogorskega reprezentanta Marka Abramovića

Na finalnem turnirju Lige prvakinj, v katerem so se borile ekipe Vipersa, Esbjerga, Metza in Györa, so rokometašice Vipersa iz Kristiansanda  pred rekordnimi 15.400 navijači že drugo leto zapored osvojile ligo prvakinj. Tekma za tretje mesto je pripadla Metzu.

Združenje rokometnih trenerjev Slovenije je podelilo naziv častnega člana. To posebno priznanje je prejelo 12 trenerjev, ki so močno zaznamovali razvoj slovenskega rokometa, saj so z dolgoletnim predanim strokovnim delom razvili mnoge posameznike v izjemne športnike in osebnosti. Poseben naziv so prejeli: Niko Markovič, Vili Trofenik, Tone Goršič, Cveto Pavčič, Mitja Vidic, Marcel Djurdjevič, Janez Štrukelj, Oskar Kovač, Janez Simončič ter posthumno Miro Požun, Nikola Radič in Igor Stupnišek.

Janc in Makuc dvigneta španski pokal.

Bivši trener Škofjeločanov, Jure Šterbucl, se vrača v Krim. Šterbucl pa ni edini, ki se vrne v Krim. Po dvanajstih letih pride nazaj vratarska legenda, Rolando Pušnik, ki bo prevzel vlogo trenerja vratark. 

Ana Gros razkrije, da zapušča Krim.

Erin Novak se dogovori za sodelovanje z rokometnim klubom Z’dežele. Celjski klub ima za sabo odlično sezono.
 
Iz rokometnega kluba Kočevje sporočijo, da je za posledicami delovne nesreče umrl dolgoletni član in igralec Jure Krese. 
 
Vodstvo rokometnega kluba Trimo Trebnje se je s kapetanom trebanjskih levov, Urošem Udovičem, dogovorilo za podaljšanje sodelovanja do konca sezone 2023/24. 
 
Makedonski rekorder Kiril Lazarov je na novinarski konferenci skupaj s predsednikom HBC Nantes naznanil konec igralske kariere. V nadaljnje bo 42-letni Makedonec selektor reprezentance Severne Makedonije. 
 
V rokometni klub Slovenj Gradec se seli čuvaj mreže Alen Husejnović, ki je v minuli sezoni branil barve Dobove. 
 
Na dnevu celjskega rokometa je kapetan članske ekipe, David Razgor, še zadnjič oblekel igralski dres. V prihodnje bo ob strani stal trenerju Alemu Toskiću. 
 
Iz rokometnega društva Urbanscape Loka so preko socialnih omrežij sporočili novico, da je levokrilni  igralec Andrej Dolenc uspešno prestal operacijo kolena. 
 
Pri ženskem rokometnem klubu Z’dežele so na socialnih omrežjih objavili novo okrepitev. V novi sezoni jih bo okrepila mladinska reprezentantka Lana Artelj. 
 
V rokometnem klubu Slovenj Gradec nadaljujejo s predstavitvijo igralcev. Vodstvo se je dogovorilo za prihod 19- letnega desnega zunanjega igralca Tarika Velića.
 
Vid Poteko zapušča Celje in se seli v Frisch Auf Göppingen.
 
Prvič v karieri odhaja na tuje Tilen Kodrin. Iz Celja se seli k nemškemu Gummersbachu.
 
Ana Gros na socialnih omrežjih objavi, da se v prihodnji sezoni seli na Madžarsko, kjer bo igrala za Gyori Audi ETO KC.
 
V rokometni klub Slovenj Gradec prihaja še en mlad igralec. Iz osjega gnezda prihaja krožni napadalec in obrambni specialist Urban Starc. 
 

V Dobovi se je odvijal turnir v rokometu na mivki. Turnirja so se udeležile ekipe BHC Ljubljana, ŠRD Škofljica PP, BHC Predators, RK Dobova, Slovan Red Tigers X, Slovan Red Tigers Y. Končna zmaga in naslov državnega prvaka je ostal v Dobovi, saj so si domači rokometaši brez poraza zagotovili finale. Srebro je šlo v Škofljico in bron ekipi BHC Predators. Nagrado za najboljšega igralca je prejel Matija Kozolić, za najboljšega vratarja pa Mark Šalamon.

Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman so skupaj z ekipo Pick Szegeda postali madžarski prvaki potem, ko so nadigrali Veszprem.
 
V Dobovo prihajata mlada vratarja Jernej Mlakar, ki prihaja iz Celja in je do sedaj branil barve SVIŠ-a iz Ivančne Gorice in Tilen Grudnik, ki prihaja iz Velenja in je izkušnje nabiral pri Slovanu
 
Pri ženskem rokometnem klubu Z’dežele se vneto pripravljajo na novo sezono. Poleg mladinske reprezentantke Lane Artelj se bo klubu pridružila tudi Tjaša Žener, ki prav tako zastopa barve Slovenije v mladinski reprezentanci.
 
Uprava rokometnega kluba Dobova se je uspela dogovoriti za enoletno podaljšanje pogodbe s srednjim zunanjim Nikom Rantahom.
 
Andraž Kete se je uspel z vodstvom rokometnega društva Koper dogovoriti za podaljšanje pogodbe vse do zaključka sezone 2023/24. Poleg Keteja pa se je za podaljšanje uspel dogovoriti tudi mladinski državni prvak Klej Sanabor, ki bo rumeno-moder dres nosil vse do zaključka sezone 2025/26. 
 
V Dobovo prihaja mlad Velenjčan, ki je izkušnje zadnji dve leti nabiral v tujini. Poleg Tilna Grudnika, Jerneja Mlakarja in Nika Rantaha se bo v naslednji sezoni rokometnemu klubu Dobova pridružil tudi Jan Tajnik.
 
Moški rokometni klub Ljubljana se kljub izpadu iz 1. NLB lige pripravlja na naslednjo sezono, v kateri bodo ciljali na najvišja mesta. Okrepil jih bo Jan Kamnikar, ki je svojo rokometno pot začel pri rokometnem društvu Rudar.
 
V Radovljico prihaja strokovnjak Jani Klemenčič.
 
Od Slovana se v prihodnji sezoni poslavlja otrok celjskega kluba, Tim Topolovec.
 
Ribničani dobijo poleg novega pomočnika trenerja tudi novega trenerja članske ekipe. Na letni skupščini društva, so predstavili 56- letnega stratega, Boruta Mačka. 
 
Izjemno napet finalni obračun je prinesel nove evropske prvake. V finalu sta si tokrat nasproti stala Barcelona in poljske Kielce. Zelo napeta in intenzivna tekma se je na koncu končala z rezultatom 32:32 in bila odločena s sedemmetrovkami. Na tron so stopili Katalonci. Boj za tretje mesto med Kielom in Veszpremom pa je pripadel Kielu. 
 
Državne prvakinje v rokometu na mivki postanejo igralke Vrhnike.
 
Rokometni klub Dobova je najavil novo okrepitev na poziciji srednjega zunanjega. Mesto organizatorja bo zapolnil Teo Beganović. 
 
Maribor predstavi prve okrepitve – Tilna Grobelnika in Tea Jezernika.
 
Moški Rokometni klub Krka bo poleg Jureta Blaževiča in Blaža Nosana okrepil tudi srbski levoroki igralec Veljko Stanojević, ki je prejšnjo sezono igral za trebanjski Trimo.
 
V sredini sezone 2021/22 so se pri Kopru za podaljšanje že dogovorili z Andražem Makucom, Rokom Jelovčanom in Matevžem Žagarjem
 
Kadetska reprezentantka Lenina Behin je uspešno prestala operacijo kolena.
 
V Celju in Laškem se začne svetovno prvenstvu za dekleta do 20 let. Selektor Sebastjan Oblak je na priprave povabil 19 rokometašic. 
 
Na seji Evropske rokometne zveze so sprejeli odločitev, da HC Vardar ne izpolnjuje pogojev za nastop v evropskih tekmovanjih, v sezoni 2022/23. Vardar se ne bo udeležil nobenega evropskega klubskega tekmovanja. 
 
Vodstvo Rokometnega kluba Trimo Trebnje se je za podaljšanje sodelovanja dogovorilo s hrvaškim reprezentantom Filipom Glavašem.
 
Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu ugnala reprezentanco Čila (29-13) in si tako zagotovila napredovanje med najboljših 16 reprezentanc.
 
Po petih letih se v Ribnico vrne Jan Grebenc.
 
Slovenke se na svetovnem prvenstvu do 20 let kot druga ekipa skupine (za Nemčijo) uvrstijo v nadaljnji del tekmovanja.
 
EHF je po sestanku ocenjevalne skupine potrdil 16 moških in 16 ženskih ekip, ki bodo sodelovale v prihajajoči sezoni Lige prvakov. Po letu dni premora se rokometni klub Celje Pivovarna Laško vrača med elito najboljših evropskih klubov, kjer bo nastopal še sedemindvajsetič v svoji zgodovini. V ženski konkurenci je prav tako eno izmed dodatnih mest pripadlo rokometnemu klubu Krim Mercator.

Slovenski rokometaši so poraženi na uvodni tekmi sredozemskih iger proti Srbiji 31:27.

Slovenija prejme Wild Card za svetovno prvenstvo. Poleg Slovenije prejme posebno vabilo še Nizozemska

Le nekaj dni pred svojim 81. rojstnim dnevom je umrl Vinko Doberšek, dolgoletni uspešni in predan športni delavec, so sporočili iz RK Slovenj Gradec. Vinko Doberšek je skoraj petnajst let opravljal delo tehničnega vodje članske ekipe. Cenjen je bil v vseh rokometnih centrih po Sloveniji, saj je bil znan kot veseljak in kot nekdo, ki je spoštoval vse sodelujoče. Po končanem delovanju v klubu je Vinko redno obiskoval tekme.

Slovenija na drugi tekmi sredozemskih iger izgubi proti reprezentanci Tunizije 36:34.

V prihajajoči sezoni bo za Ribničane zaigral izkušen, mednarodno uveljavljen igralec, Gašper Hrastnik, ki bo po odhodu Stefana Ranisavljevića in Marina Bunete zapolnil vrzel na položaju desnega zunanjega.

RK Maribor Branik podaljša sodelovanje s krožnim napadalcem Anžetom Blagotinškom in desnim zunanjim Maticem Košcem.

Mlajše kadetinje se v Zrečah pridno pripravljajo na eno prvih mednarodnih izkušenj. Med 4. in 8. julijem bodo gostovale na mednarodnem turnirju v Švedskem Göteborgu. V skupini A so skupaj z Romunijo, Francijo, Estonijo in Latvijo.

 

FOTO: ŠDRŠ Vrhnika

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji