Predbožična drama v Ljubljani ni prinesla zmagovalca

Srečanje iz spodnjega dela lestvice med MRK Ljubljano in RK Urbanscape Loko nikakor ni razočaralo. Srečanje je potekalo v napetem ozračju, kjer sta moštvi do zadnjih sekund garali, na koncu pa se bosta morali obe zadovoljiti s točko (28-28). Infarktno končnico je namreč zaključil Slavko Erak, ki je z uspešno izvedeno sedemmetrovko v izdihljajih obračuna Ljubljani prinesel izenačenje. 


Celotno srečanje je potekalo izredno izenačeno, nobeno moštvo pa si ni priigralo večjega naskoka. Škofjeločani so si sicer priigrali nekoliko večjo prednost, ko je v 14. minuti za 6-9 zadel Matic Pipp, a Ljubljančani so se znali vrniti v igro. Škofja Loka je še nekaj časa držala prednost nato pa so se gostitelji do polčasa povsem približali. Miha Tomšič je v zadnji minuti zadel za 17-18 in poskrbel, da so gostje na odmor odšli zgolj z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu smo videli precej manj zadetkov, napetost pa se je stopnjevala. Domači so v 52. minuti povedli s 26-24 in kazalo je že, da bi lahko Ljubljančani prišli še do tretje letošnje zmage. Gostje pa se niso pustili tako hitro ugnati. Z delnim izidom 3-0 so znova povedli in MRK Ljubljana je imela težko nalogo. V zadnjih 30 sekundah so pri rezultatu 27-28 lovili rezultat. Sledila je akcija pred vrati Škofje Loke, kjer so domači izsilili sedemmetrovko, pri tem pa se je na strani Škofjeločanov tudi huje poškodoval Matija Nikolić, ki je z glavo trčil ob tla.

Sedemmetrovko je uspešno izvedel Erak in tako postavil končni izid tekme (28-28).

Komentarji