Predstavitev ekipe: RK Jeruzalem Ormož

V začetku avgusta so priprave začeli tudi pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Za Ormožane bo to že 18. sezona med slovensko rokometno elito.


Rokometaši Ormoža so lani proti koncu sezone malenkost popustil, a na njihovo sreče to za njih ni bilo usodno. Letos pričakujejo, da bo boj za obstanek še težji, saj bo z prihodom Slovenj Gradca in Izole to še toliko težja naloga.

PRED NAMI ENA BOLJ PESTRIH SEZON

 ” Pred nami je ena bolj pestrih sezon v zadnjem desetletju. Z prihodom Slovenj Gradca in Izole v ligo bo liga še kvalitetnejša in zanimivejša. Boj za obstanek v ligi bo letos potekal do zadnjega kroga. Verjamem, da v tem krogu ekip, ki jih čaka boj za obstanek v ligi ne bo naša ekipa. Seveda bo razplet prvenstva odvisen tudi od poškodb in ostalih stvari pomembnih za delovanje kluba. Naš osnovni cilj je obstati v ligi, če pa bo priložnost, da ujamemo Ligo za prvaka pa verjemite, da bomo to izkoristili z vsemi štirimi. Naša največja želja je, da končno zaigramo na Hard Eku. Domač parket bo zagotovo pomemben adut pri zbiranju pomembnih točk. Kot kaže bomo z domačimi tekmami pričeli šele meseca oktobra. Ne smemo pozabiti, da smo lani vse tekme igrali kot gostje, a vseeno brez večjih težav obstali v ligi. Glede borbe za prvaka menim, da imata največje možnosti ekipi Celja in Gorenja. Ribnica, Trimo, Maribor, Koper in Loka bodo glavni kandidati za uvrstitev v Ligo za prvaka,” je svoje misli pred novo sezono strnil trener Saša Prapotnik.

Kaj od nove sezone pričakuje kapetan Bojan Čudič? ” V prvi vrsti si želim, da nam služi zdravje. Z izkušnjami in kvaliteto, seveda ob igranju na Hard Eku, pa smo sposobni ujeti tudi prvo polovico lestvice. Ekipa je praktično nespremenjena in uigranost bo zagotovo eden naših pomembnejših elementov. Kar nekaj fantov ima še velike rezerve in pričakujem, da bomo znova v slovensko rokometno orbito izvrgli kakšnega zanimivega igralca iz lastnega inkubatorja, kateri je eden boljših v Sloveniji. Tudi jaz sem mnenja, da sta kandidata za prvaka le dva: Celje in Gorenje. O obstanku v ligi pa ne bi želel govoriti, ker je cel kup močnih ekip, katere so sposobne tako izpasti iz lige kot ujeti Ligo za prvaka. Kot kapetan Jeruzalema našim zvestim navijačem obljubljam pošteno borbo in želim da naša trdnjava v tej sezoni poka po šivih”.

V ORMOŽU IMAMO VEDNO ODLIČNO VZDUŠJE

Kako stanje v ekipi in potek priprav vidi Prapotnik? ” V času priprav imamo namen odigrati šest tekem. Z uigranostjo ekipe nimamo večjih težav, saj je ekipa kar že nekaj časa skupaj. Pohvalil bi fante za marljivo delo na treningih in upam, da nadaljujejo v takem ritmu. Verjamem, da se bosta tudi novinca Nunčič in Krabonja čimprej ujela s soigralci ter se spoprijateljila z našim sistemom igre.”

” V Ormožu smo znani po tem, da imamo v slačilnici odlično vzdušje. Zato niti ne čudi, da bomo že osemnajsto leto zapored igrali v 1. A ligi. Nove obraze smo stari mački dobro sprejeli in verjamem, da bosta tako vratar Nunčič kot desno krilo Krabonja pomembna možakarja naše ekipe. Mi starejši smo zato tu, da z nasveti pomagamo mladim nadarjenim igralcem, katerih je kar nekaj v naši ekipi. Veselim se nove sezone, kjer pa ostaja največja želja, da se s soigralci izognemo težjim poškodbam,” je za konec se dodal Čudič.

EKIPA V SEZONI 2019/2020:

IME IN PRIIMEK POZICIJA
Klemen Nunčič Vratar
Žan Firšt Vratar
Aleš Zemljič Vratar
Tomislav Balent Vratar
David Bogadi Levo krilo
Dominik Ozmec Levo krilo
Matej Niedrofer Levo krilo
Niko Sovič Levo krilo
Rok Žuran Levi zunanji
Jure Kocbek Levi zunanji
Blaž Fergola Levi zunanji
Gašper Cvetko Levi zunanji
Bojan Čudič Srednji zunanji
Tilen Kosi Srednji zunanji
Gašper Hebar Srednji zunanji
Aljoša Munda Srednji zunanji
Jure Lukman Srednji zunanji
Tinček Hebar Desni zunanji
Luka Voljč Desni zunanji
Nejc Krabonja Desno krilo
Anže Šoštarič Desno krilo
Uroš Horvat Desno krilo
Danijel Mesarič Krožni napadalec
Žak Ciglar Krožni napadalec
Teo Šulek Krožni napadalec
Denis Škrinjar Krožni napadalec

PRIHODI: (2)

Klemen Nunčič (Dol Hrastnik)
Nejc Krabonja (Maribor – posoja)

ODHODI: (1)

Gregor Ocvirk (?)

Foto: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji