Slovenski klubi igrajo še zadnje pripravljalne tekme

Slovenske prvoligaške igrajo še zadnje pripravljalne turnirje pred začetkom nove sezone. V nadaljevanju bomo na kratko povzeli turnirje  na katerih so nastopili.


KOPER OSVOJIL TURNIR “BANCO DI SARDGENA

Prvo tekmo so odigrali proti gostiteljem turnirja ekipi Raimond. Po slabšem začetku so se Koprčani nato le zbrali in začeli igrati kot znajo. V končnici jim je le uspelo streti nasprotnik in prvo tekmo so tako slavili z rezultatom 32:31.

Na drugi tekmi jim je nasproti stala Nizozemska ekipa KRAS Volendam. Rokometaši Kopra so tekmo začeli odlično in rezultat nadzorovali celo tekmo. Na koncu so brez težav slavili t rezultatom 46:23

Zadnjo tekmo turnirja so odigrali proti ekipi Cavigal Nice iz Francije. Prvi polčas so Koprčani odigrali dobro in ga končali z rezultatsko prednostjo. V drugem polčasu pa je bila slika na igrišču ravno obratna. Tekma se je tako končala brez zmagovalca z izidom 24:24. Rokometaši Kopra so na koncu zaradi boljše gol razlike osvojili turnir.

TREBANJCI OSVOJILI TURNIR V DOBOVI

V Dobovi so organizirali turnir Boga Doberška. Poleg domačinov so na turnirju nastopili še rokometaši Trima Trebnjega, Maribora in ekipa Dubrava Zagreb.

Prva tekma je bila med ekipama MRD Dobova in RK Trimo Trebnje. Po dramatični končnici so se zmage veselili Trebanjci, ki so slavili z rezultatom 23:24.

Na drugi tekmi so je ekipa RK Maribor Branik pomerila z Zagrebško Dubravo. Mariborčani so se brez večjih težav uvrstili v finale. Končni izid tekme je bil 27:22.

V tekmi za tretje mesto sta se tako pomerili ekipi MRD Dobova in RK Dubrava Zagreb. Domačini so marali priznati premoč Hrvatom, ki so z rezultatom 20:22, osvojili končno tretje mesto.

Trebanjci v finalu niso imeli večjih težav z Mariborčani. Rokometaše Maribora so nadigrali in tako zasluženo osvojili turnir. Finalna tekma se je končala z izidom 28:16.

Najboljši strelec: Luka Florjančič (MRD Dobova)
Najboljši vratar: Mark Ferjan (RK Maribor Branik)
Najboljši igralec: Dino Hamidović (RK Trimo Trebnje)

CELJANI V TREH TEKMAH DO TREH ZMAG

Na prvi tekmi so se pomerili z češko ekipo HC Banik Karvina. Pri Celju, kjer so priložnost za igro dobili vsi igralci, razen Domna Makuca, ki še vedno vadi po posebnem programu. Celjani so Čehe ugnali brez težav s končnim rezultatom 33:21.

Na drugi tekmi so moči merili z avstrijsko ekipo AON Fivers. Po mali slabšem prvem polčasu so Celjani v drugem le stopili na plin in tekmo suvereno slavili. Končni izid je bil 37:27.

Na zadnji pripravljalni tekmi pred prvo večjo tekmo so se pomerili proti srbski ekipi RK Dinamo Pančevo. Že na začetku so pokazali kam bodo peljale stvari. V drugem polčasu kjer so nasprotnikom dovolili le pet zadetkov pa so stvari le še dokončali in na koncu slavili z rezultatom 33:17.

Celjane prvi resni preizkus čaka že ta petek 30. avgusta, ko se bodo v Slovenj Gradcu z ekipo RK Gorenje Velenje pomerili za superpokalno lovoriko.

VELENJČANI IZGUBILI PO SEDEMMETROVKAH

Na Madžarskem so svoj turnir odigrali tudi Velenjčani. Na prvi tekmi so se pomerili z avstrijsko ekipo SC Ferlach. Rokometaši Velenja so na koncu slavili z rezultatom 36:27.

V finalu so moči merili z domačo ekipo Csurgo. Na koncu so morali priznati premoč vendarle šele po streljanju sedemmetrovk. Končni izid je bil 28:27. Rokometaš Velenja Grega Okleščen je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.

MEMORIAL JOŽETA ŠILCA RIBNIČANOM

V petek in sobote je v Ribnici in Škofji Loki potekal že 26. memorial Jožeta Šilca. Ribničani so pred domačimi navijači v finalu premagali ekipo Slovana z rezultatom 31:29. Vse izide in najkoristnejše igralce lahko preberete spodaj.

Petek, 23.8.2019

RD RIKO RIBNICA – RK SEVNICA 29:19,
RK SEVNICA – RK ZAMET 18:28,
RD RIKO RIBNICA – RK ZAMET 26:20.

RD URBANSCAPE LOKA – RD LL GROSIST SLOVAN 23:27,
RD LL GROSIST SLOVAN – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 25:22,
RD URBANSCAPE LOKA – RD BUTAN PLIN IZOLA 20:23.

Sobota, 24.8.2019

tekma za 5.mesto, RK SEVNICA – RD URBANSCAPE LOKA 22:36,
tekma za 3.mesto, RK ZAMET – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 33:21,
tekma za 1.mesto, RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 31:29.

Najboljši igralec: Tilen Strmljan (RD Riko Ribnica),
Najboljši strelec: Uroš Knavs (RD Riko Ribnica),
Najboljši vratar: Rok Selaković ( RD LL Grosist Slovan).

Foto: MRD Dobova, RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje, RD LL Grosist Slovan, RD Koper

Komentarji