Prepričljiva zmaga Škofljice nad Hrastnikom

V 13. krogu 1. B državne lige je bila odigrana tekma med ŠRD Škofljica in RD DOL TKI Hrastniki. Srečanje, ki je potekalo v Športni dvorani Škofljica je potekalo pred 157 gledalci in se je prepričljivo odvili v korist domačih (34-27). 


Tekma se je od samega štarta odvijala po notah gostiteljev. Te so takoj v začetnem naletu pobegnili na 5-1 in Hrastniku pokazali, da njihovo delo v Ljubljanski kotlini ne bo lahko. V nadaljevanju srečanja so se gostje približali in v 14. minuti je Kristjan Simončič znižal na 6-5, nato pa je Jan Hočevar izenačil na 6-6. Nato so znova sledile minute Škofljice. Do polčasa so povečevali svojo razliko in tako na odmor odšli s prednostjo 17-13.

V drugem polčasu so gostitelji zgolj držali svojo prednost. Žiga Regner je v 50. minuti Škofljico popeljal na +10 in Hrastnik je ostal brez realnih možnosti za zmago. V zaključku tekme so tako Zasavci zgolj nekoliko omilili poraz. Prvi strelec Škofljice je bil Luka Kljun s 7 zadetki, Gašper Zupanc pa je za Hrastnik dosegel enako število zadetkov. 

Komentarji