Visoka in prepričljiva zmaga Grosuplja

V dvorani Brinje sta se pomerila Grosuplje in Črnomelj. Obračun 13. kroga 1. B lige so z zanesljivo in visoko zmago dobili domači rokometaši.


RK Grosuplje : RK Črnomelj 43:26 (23:11)
Kučič in Pernovšek 7; Medic 8, Emeršič 6

Že v samem uvodu v tekmo so Grosupeljčani hitro povedli s kar 5:0. V 5. minuti so gostje prišli do prvega zadetka, ko je v polno zadel Mihailo Jovanović. Zelo razpoložen je bil domači vratar Nejc Vencelj, ki je v prvih 10 minutah zbral 5 obramb. Vodstvo domačih je v tem času naraslo na kar 8 golov prednosti (10:2).

Domači so se vse bolj in bolj oddaljevali nasprotniku. Tik pred polčasom so vknjižili najvišjo prednost v prvem delu igre. Zadetek Luke Klemenčiča jih je popeljal na 13 golov prednosti. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 23:11 in tekma se je zdela odločena. Domači trener Andraž Podvršić je tako lahko ponudil nekoliko več priložnosti tudi nekaterim, ki imajo sicer nižjo minutažo.

V drugem polčasu se je srečanje odvijalo podobno kot v prvem. Črnomaljci nikakor niso našli pravega odgovora na igro domačih. Tudi dobra predstava Erika Medica ni pripomogla kakšnemu povratku gostov. Prednost je še naprej naraščala. Tako so Grosupeljčani povsem zasluženo z zelo prepričljivo predstavo prišli do dveh točk, končni izid pa je znašal 43:26.

Komentarji