Radovljičani Mokercu prizadejali prvi domači poraz v sezoni

Rokometaši Mokerca iz Iga so v 13. krogu 1.B lige doma gostili rokometaše iz Radovljice. Po zadnjem zvoku sirene so se zmage z rezultatom 30-35 veselili gostje.


Obračun so z zadetkom otvorili domačini, ekipi pa sta bili po desetih minutah tekme rezultatsko poravnani na 5. Naslednje minute so pripadle rokometašem v belo-modrih dresih, ki so pred domačim občinstvom do 23. minute prišli do prednosti treh zadetkov (12-9). Do konca polčasa so gostje zaostanek malce zmanjšali, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 17-15.

V uvodu v drugi polčas so domačini prišli do najvišje prednosti na tekmi (20-16), gostje pa so zaostanek že do 43. minuti znižali na -1 (23-22). 44. minuta je prinesla črne minute za domačine, ki so z delnim izidom 1-7 padli v zaostanek štirih zadetkov, za nameček pa v 50. minuti ostali še z igralcem manj, ko je Jaka Kamenicki iz sedemmetrovke v glavo zadel vratarja nasprotnikov in si za to prislužil rdeči karton. Gostje so v končnici tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z izidom 30-35.

V taboru domačih se je pod 9 zadetkov podpisal Jaka Kamenicki, pri gostih pa sta po 10 zadetkov zabila Jan Debelak in Žan Debelak.

FOTO: RK Mokerc KIG

Komentarji