Primorke do novih točk

Tekma 7. kroga 1. Ženske rokometne lige nam je v Modri skupini postregla z bojem med ŽRK Trgo ABC Izola in ŽRK Žiher hiše Ptuj – Ormož. Primorke so prikazale dobro igro in v zadnjih minutah prvega polčasa precej pobegnile Štajerkam. Te so se v ključnih trenutkih postavile na noge in močno znižale razliko. Drugi polčas sta bili ekipi zelo izenačeni. Primorke so suvereno držale razliko 2 golov in poskrbele za novo zmago.


Minea Kolenko je zadela prvi gol tekme, kmalu je izenačila Ana Berzelak. Tako je potekalo večino časa prvega dela tekme. Ekipi sta bili precej izenačeni, nato pa so Izolanke pobegnile in rezultat je hitro narastel 11 : 6. Ormožanke so se prebudile in prednost do konca polčasa stopile na le še 3 gole zaostanka 13 : 10. V nadaljevanju so tempo sicer diktirale domačinke, a so jim tokrat Štajerke močno dihale za ovratnik. Boj je bil znova zelo izenačen, napetost pa se je iz minute v minuto stopnjevala.

V zaključnih minutah srečanja so Primorke dobro držale prednost 2 golov in razliko povečale na 3 gole naskoka. Sledila je uspešna obramba Kaje Korpar in nov zadetek Minee Kolenko, ki je znova znižala zaostanek. Na pobudo Mateja Bračiča so Ormožanke izkoristile minuto odmora. V zadnji minuti so timeout izkoristile tudi Izolanke. Gostujoče kljub želji po preobratu tekme, niso mogle nadvladati nasprotnic. Zmaga je tako ostala na domačih tleh (23 : 21).

Največ golov so zadele Minea Kolenko (11), Ana Berzelak (8) in Laura Cerovak (7). Pri domačinkah se je izkazala tudi vratarka Petra Šurla Toth, ki ja zaustavila 10 od 28 poskusov (36%) ter dva od štirih poskusov iz črte sedmih metrov.

Komentarji