Rokometašice Kranja še dodatno poglobile krizo Vrhnike

V Tržiču sta se v okviru 14. kroga državnega prvenstva pomerili ekipi Kranja in Vrhnike. Domačinke so bile uspešnejše, nov poraz pa je Vrhničanke še dodatno prikoval na dno zelene skupine.


RK Sava Kranj : ŠDRŠ Vrhnika 31:27 (18:16)
Rauter 9, Nosan 6; Jereb 7, Nusdorfer 6

Kranjčanke so sicer prve povedle, toda uvodnih 5 minut je pripadlo Vrhniki (1:3). Nadaljevanje prvega dela tekme je potekalo izredno izenačeno, vse do 23. minute. Takrat so domače igralke ušle na 5 zadetkov prednosti (15:10).

Kar 7 minut dolgo strelsko sušo je nato le uspela prekiniti Špela Nusdorfer z uspešno izvedeno sedemmetrovko. S tremi goli v zadnji minuti prvega polčasa so se Vrhničanke uspele močno približati. Moštvi sta tako na odmor odšli z rezultatom 18:16.

Z golom Anje Jereb, ki je bila najboljša strelka obračuna v gostujoči ekipi, so se Vrhničanke približale na minimalni zaostanek (19:18). Sledil pa je nov krajši strelski mrk Vrhnike, kar so domačinke izkoristile preko razigrane Neže Rauter (22:18).

V zadnjih 10 minut srečanja so se Kranjčanke podale z dokaj občutno prednostjo 6 golov (30:24). V končnici je kar nekaj pomembnih obramb zbrala domača vratarka Endrina Muljković (12 obramb). Rokometašice Kranja so tako uspele mirno pripeljati vodstvo do konca obračuna. Končni izid je bil 31:27.

Foto: posnetek zaslona/RZS-TV/Youtube

Komentarji