Ptujčanke morale priznati premoč rokometašicam Ajdovščine

Ptujčanke so se na obračun 12. kroga podale z dobro popotnico, saj so na prejšnji tekmi zabeležile zmago proti favoriziranim Novomeščankam. Na današnji tekmi jim ni uspelo pripraviti novega presenečenja, saj so jih rokometašice Ajdovščine deklasirale in se veselile zmage z rezultatom 27-42.


Obračun na Ptuju so odlično začele gostujoče rokometašice, ki so v prvih petih minutah dosegle pet zadetkov in ohranile nedotaknjeno mrežo. V nadaljevanju so svojo prednost še povišale in do polovice prvega polčasa povedle z dvomestno prednostjo (5-15). Domače rokometašice nikakor niso našle prave dnevne forme, igralke Ajdovščine pa so to uspešno izkoriščale ter iz napada v napad višale prednost pred tekmicami. Do 21. minute so si priigrale že 15 golov prednosti (7-22), nato pa so jih domačinke malo zaustavile ter do polčasa znižale zaostanek na -14. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 13-27.

Rokometašice Ajdovščine se v nadaljevanju tekme niso ustavile ter do 37. minute povedle s 17 zadetki (15-32). Tekma je bila za domačinke praktično že izgubljena, njihova glavna naloga v drugem polčasu pa je bila, da nasprotnicam ne pustijo, da se še bolj razigrajo. Skozi končnico tekme se je zaostanek domačink gibal med -15 in -17, po 60 minutah igre pa so se gostujoče rokometašice veselile zmage z rezultatom 27-42.

Pri Ptujčankah se je pod 9 zadetkov podpisala Minea Kolenko, v taboru gostujočih rokometašic pa je prav tako 9 golov dosegla Ana Abina.

FOTO: Tatjana Unuk

Komentarji