Razigrani Ižanci do zmage v Šmartnem

Napeti dvoboji za preboj v 1. ligo NLB se nadaljujejo. Rokometaši Mokerc Kiga so se tokrat odpravili na gostovanje v Šmartno pri Litiji, ki ima trenutni najboljši napad 1. B lige. Ižanci so v Šmartnem potrdili dobro formo in iz dvorane Pungrt odnesli dve pomembni točki.


V tekmo so bolje stopili gostujoči rokometaši, ki so kmalu povedli z razliko dveh golov. Ižanci so v 13. minuti vodili že za tri zadetke, a rokometaši Herz Šmartnega niso popolnoma popustili in v 23. minuti izničili razliko na 13:13. Domačini so do konca polčasa zaigrali bolje, a so v zadnji minuti prvega dela izgubili enega ključnih igralcev Andraža Justina, ki je prejel rdeči karton.

Začetek drugega dela tekme je bil izenačen vse do 42. minute, ko so domačini z rdečim kartonom izgubili še Reneja Bučarja. Rezultat je takrat znašal 20:21, nato pa so Ižanci z delnim rezultatom 4:0 ustvarili visoko razliko, ki je bila ključna za končno zmago gostov. Domačini se od izključitve Bučarja niso več resneje približali Ižancem in gostje so osvojili novo zmago.

Pri ekipi Mokerc KIG-a je bil znova razpoložen srednji zunanji Denis Tabaković, ki je zadel 11-krat. Rokometaši Mokerca bodo v naslednjem krogu na domačih tleh zaigrali proti Rudaru iz Trbovelj, Šmartno pa bo igralo proti Brežicam.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 30
2 MRK Ljubljana 23
3 ŠD Mokerc KIG 21
4 RK SVIŠ Ivančna Gorica 21
5 RK Dol TKI Hrastnik 19
6 RK Krško 17
7 RK Drava Ptuj 16
8 RD Rudar 16
9 RD Herz Šmartno 12
10 RK Brežice 12
11 RK Črnomelj 10
12 RK Grosuplje 9
13 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 8

FOTO: RK Mokerc KIG

Komentarji