Rekordno število reprezentantov na pripravah za EP

Po tritedenskih ugibanjih, kdo bo nasledil Veselina Vujovića na mestu selektorja slovenske rokometne reprezentance, so glavna tema zopet igralci. Novi selektor reprezentance Ljubomir Vranješ je s pomočjo pomočnika Uroša Zormana in direktorja reprezentance Uroša Mohoriča določil reprezentante, ki se bodo čez 5 dni zbrali na pripravah v Zrečah.


Leva Krila: Verdinek “le” v rezervi

Na položaju levega krila je imel prednost Darko Cingesar, a mu bo veliko konkurenco predstavljal Tilen Kodrin. Malce presenetljivo je prednost pred Maticem Verdinkom dobil Simon Razgor, Verdinek pa ostaja v rezervi.

Levi zunanji: Brez “pravega bombanderja”

Na levem zunanjem tokrat ne bomo videli vsestranskega igralca Sebastiana Skubeta, ki se je reprezentanci po dolgem času znova pridružil v oktobru, a staknil poškodbo. Levji delež bodo na tem položaju skušali prispevati Borut Mačkovšek, Nik Henigman in Gregor Potočnik.

Srednji zunanji: Vranješu pestra izbira organizatorjev igre

Že od nekdaj je veljalo, da so imeli slovenski selektorji pestro izbiro na položaju srednjega unanjega, a se je le-ta ob odhodu Zormana in Bezjaka in naznanitvi odsotnosti Staša Skubeta izredno skrčila. Še vedno pa bo Vranješa čakala težka odločitev, ali na prvo mesto postavi Bombača ali Zarabca. Tretji kandidat na tem položaju je tudi Rok Ovniček.

Desni zunanji: Največ kandidatov med levičarji

Največ kandidatov je prav na položaju desnega zunanjega. Tukaj bo imel Vranješ pestro izbiro igralcev, tukaj sta Vid Kavtičnik in Jure Dolenec, Nejc Cehte, Matic Grošelj in Žiga Mlakar. Na položaju desnega zunanjega bi lahko eventuelno zaigral tudi Blaž Janc, a v poljskih Kielcah igra zgolj na desnem krilu.

Desno krilo: Trije igralci izjemne kvalitete

Na tem položaju bo imel Vranješ verjetno največ težav, koga vzeti na EP. Prvi kandidat je Blaž Janc, a sta tukaj še Gašper Marguč in Mario Šoštarič, ki veljata za vrhunska igralca.

Krožni napadalci: Blagotinšek paradni pivot

Za enega izmed glavnih adutov velja Blaž Blagotinšek, ki igra tako v napadu kot v obrambi. Steber obrambe je tudi Matej Gaber, ki pa mora na operativni poseg. Priložnost za dokazovanje bo dočakal Kristjan Horžen, zraven je tudi Žabić. Matica Suholežnika pa ni bilo niti na spisku 28 igralcev.

Vratarji: Ferlin naslednik največjih slovenskih vratarjev?

Slovenska reprezentanca po slovesu Gorazda Škofa še išče pravega vratarja, ki bi na reprezentančnem nivoju ohranjal konstantno formo. Eden izmed glavnih kandidatov je Klemen Ferlin, ki bi naj bil številka ena, priložnost za dokazovanje bodo dobili tudi Urh Kastelic, Rok Zaponšek in Urban Lesjak.

Nemci se pridružijo kasneje

“Na spisek igralcev za priprave pred evropskim prvenstvom sem uvrstil 24 rokometašev. Nekaj posameznikov se bo namreč zaradi klubskih obveznosti (v nemški ligi se bo tekmovanje končalo 29. t. m.; op. p.) priključilo nekoliko kasneje. Po drugi strani bom lahko tako tudi v živo bolje spoznal več igralcev, ki kandidirajo za nastop v dresu Slovenije. Izjemno se že veselim začetka priprav. Prepričan sem, da bodo fantje tja prišli izjemno motivirani in z željo po uspehu, do katerega nas lahko vodi le trdo delo,” je za DELO povedal Vranješ, ki se bo priprav udeležil z dnevom zamude, saj ima v četrtek še tekmo s Kristianstadom.

Vranješev seznam za priprave

Vratarji: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Urban Lesjak (Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Rok Zaponšek (Csurgo).

Krilni igralci: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Aix) in Simon Razgor (Meškov Brest).

Zunanji igralci: Borut Mačkovšek (Veszprem), Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Gregor Potočnik (Csurgo), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Vid Kavtičnik (Aix), Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Nejc Cehte (Hannover) in Žiga Mlakar (Wisla Plock).

Krožni napadalci: Kristjan Horžen (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Veszprem) in Igor Žabić (Wisla).

Komentarji