REVANŠE V LIGI PRVAKOV: Dvakrat od začetka, dvakrat ne

Dva remija in dve zmagi v gosteh, je izkupiček prvega četrtfinalnega kroga Lige prvakov 2022/23. Danes bodo na teren stopili v Magdeburgu in Parizu, jutri še v Kielcah in Barceloni. 


Drugi krog zanimivih četrtfinalnih obračunov se bo otvoril s tekmo, ki ji je EHF dodelil naziv tekma tedna, v Magdeburgu, kjer se bodo domačini iz ničle pomerili z Wislo iz Plocka. Nemško zasedbo so močno zdesetkale poškodbe, a so v Bundesligi vseeno dokazali da imajo daljšo klop kot si nekateri mislijo (dobili so zadnje štiri tekme, na zadnje so v gosteh premagali Rhein Neckar Löwen. Na tekmi na Poljskem so zadnjo ofenzivo sprožili domačini, ki so v zadnjih petih minutah nadoknadili zaostanek štirih zadetkov; poškodoval se je tudi prvi nemški strelec Gisli Kristjansson, ki je utrpel frakturo gležnja. 

Ob 20:45 se bo v pariški dvorani, ki nosi ime po pobudniku novodobnih Olimpijskih iger Pierre de Coubertinu, začel še drugi sredin spektakel, kjer pa se v vlogo favorita postavlja francoske prvake. PSG si je na severu Nemčije zagotovil uvodno in ugodno prednost štirih zadetkov (27-31), v francoski metropoli pa so Parižani v letošnji sezoni zabeležili le en poraz, v skupinski fazi proti Magdeburgu. A Kiela ne smeš nikoli odpisati…

Na prvi četrtkovi revanši se bosta sestala domačin, ki nosi od nedavnega novo sponzorsko ime, Barlinek Industria Kielce ter Telekom Veszprem. Razburljiva tekma pri madžarskih podprvakih ni ponudila zmagovalca (29-29), vse bo odločeno v Hali Legionów na jugu Poljske. Tako kot Parižani, so tudi Poljaki zabeležili en sam poraz na domačih tleh, ko so v zadnjem krogu skupinskega dela klonili proti Barceloni z minimalno razliko. Roko gor, kdor se spomni finala Lige prvakov 2016!

Na zadnji četrtfinalni tekmi najprestižnejšega klubskega tekmovanja bosta rogove prekrižala Barcelona in GOG. Rokometni gigant iz Katalonije je na danskem otoku Funen premagal domačine s 30-37 in si zagotovil odlično popotnico za povratno tekmo v Španiji. Barca je že potrjeno novi stari španski prvak, na domačem parketu pa Katalonci še nikoli niso izgubili proti GOGu. Blaž Janc in Domen Makuc bosta poskusila podaljšati Barcin niz neporaženosti v Ligi prvakov na 25 (22 zmag in 2 remija). 

V sredo in četrtek bomo tako dobili vse udeležence zaključnega turnirja v Kölnu, ki bo potekal 17. in 18. junija. 

Preberite si poročilo in poglejte vrhunce prejšnjega kroga.
 

 

Komentarji