Rokavec: “Slabši rezultati v zadnjih tednih so načeli samozavest”

Pred rokometaši Maribora je še zadnja tekma v letu 2019. Po nekaj slabših predstavah Maribora bodo Štajerci na jutrišnji tekmi proti Kopru lovili svojo četrto zmago v letošnji sezoni lige NLB, a jih čaka vse prej kot lahka naloga.


Obračuni Maribora s Koprom so vselej zelo napeti. Ekipi sta se v prejšnji sezoni borili za 4. mesto v Ligi NLB, v tej sezoni pa bo Maribor v zaključku koledarskega leta in pred zimskim premorom lovil nujne točke v boju za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem državnega prvenstva.

“V zadnjih dneh smo delali vse, da bi dvignili fante. Slabši rezultati v zadnjih tednih so načeli samozavest. V zadnjem krogu smo visoko izgubili proti Velenju in to je bila šele prva tekma, ko smo nekako razpadli. V prvem polčasu smo poskušali odigrati na najvišjem nivoju, a smo videli, da so Velenjčani za nas trenutno premočni, nato pa smo dali priložnost igralcem, ki se vračajo po poškodbah. Dobili smo odgovore, da to še ni to. Zdaj bomo strnili svoje vrste in naredili vse, kar je v naših močeh, da v soboto premagamo Koper in da bomo praznike preživeli z nasmehom na obrazu,” je pred tekmo s Koprom dejal trener Maribora Davor Rokavec.

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji