Rokometaši Slovana odpihnili Izolo

V dvorani Kodeljevo v Ljubljani je dvanajsto uvrščeni Slovan gostil štirinajsto uvrščeno oziroma zadnjo ekipo lige, Izolo. V boju za obstanek pomembna tekma za obe ekipi. Slovan bi z zmago, vsaj točkovno nekoliko ušel mestom, ki prinašajo izpad, na drugi strani pa bi Izola z zmago, pod pogojem, da tudi Dobova premaga Krko, odskočila z zadnjega mesta.


Kot smo pričakovali smo že od začetka spremljali zelo izenačeno tekmo. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, na začetku pa sta bila izjemno razpoložena tudi oba vratarja. Obe ekipi sta imeli na začetku tudi nekaj črnih minut, ko nista uspeli doseči gola. Tako je bil v 16. minuti tekme rezultat le 4:4. Štiri minute kasneje so domači kot prvi povedli za dva zadetka (6:4), a vodstvo ni trajalo dolgo. Izolani so izenačili in izenačen dvoboj se je nadaljeval. Ljubljančani so si z dobrim zaključkom prvega polčasa do odmora vendarle uspeli priigrati manjšo prednost. Na odmor so odšli s prednostjo treh golov (12:9).

Drugi polčas so z zadetkom sicer odprli gostje, a v nadaljevanju niso več našli prave rešitve za obrambo Slovana na čelu z vratarjem Vladimirjem Gošićem. Ljubljančani si sicer niso priigrali kakšne ogromne prednosti, a so imeli tekmo ves čas pod nadzorom. V 47. minuti pa je bil zaradi ugovarjanja izključen gostujoči trener Fredi Radojkovič. V naslednjih pet minutah  so rokometaši Slovan naredili odločilen korak proti zmagi . Z delnim izidom 4:1 so si priigrali prednost devetih golov (26:17) in tehtnico dokončno nagnili sebi v prid. Do konca tekme si ni zgodilo več nič pretresljivega. Igralci s Kodeljevega so slavili z rezultatom 28:19.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Aleksa Tufegdžić, omenimo pa lahko tudi vratarja Vladimirja Gošića, ki je zbral neverjetnih 18 obramb. Za goste sta prav tako po sedemkrat zadela Jan Gorela in Vid Miklavec.

LL GROSIST SLOVAN : BUTAN PLIN IZOLA  28:19 (12:9)
Tufegdžić 7, Topolovec 6; Gorela in Miklavec po 7

FOTO: Lin Gombač/RD LL Grosist Slovan

Komentarji