Rokometašice Olimpije proti Kranju do tretje ligaške zmage

Rokometašice Olimpije so v 12. krogu lige gostile četrtouvrščene Kranjčanke. Domačinke so skozi celoten obračun držale rezultat na svoji strani ter se po 60 minutah igre veselile zmage z rezultatom 27-20 in skoka na peto mesto v zeleni skupini.


Tekma se je, kar se zadetkov tiče, otvorila zelo skromno, saj smo do 10. minute videli zgolj tri zadetke (2-1). V naslednjih treh minutah so si domačinke priigrale prednost štirih zadetkov (5-1), slednjo pa do 16. minute povišale na +5. V končnici polčasa so rokometašice Olimpije uspešno zadržale prednost, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 12-7.

Uvod v nadaljevanje je pripadel igralkam Kranja, ki so do 37. minute znižale zaostanek na -2 (13-11). Igro na dveh golih razlike smo spremljali vse do 45. minute, nato pa so domačinke s šestimi zaporednimi zadetki pobegnile na +8 (21-13) in že nekaj minut pred koncem odločile tekmo v svoj prid. Tekma med Olimpijo in Kranjem se je končala z rezultatom 27-20.

Pri domačinkah se je pod 7 zadetkov podpisala Kaja Trifkovič, v taboru Kranja pa je bila prav tako s 7 zadetki najuspešnejša Neža Rauter.

FOTO: RK Olimpija

Komentarji