SVIŠ na zaostali tekmi 7. kroga presenetil Ribnico

Z zaostalo tekma 7. kroga med RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Riko Ribnica se je vrnila Liga NLB. Tekma, ki bi sicer morala biti odigrana že v začetku novembra, a je bila takrat zaradi nastopanja Ribničanov v Evropi prestavljena na današnji datum. Rokometaši iz Ivančne Gorice bodo v nadaljevanju bili še izjemno napeto bitko za obstanek, medtem ko, se bodo Ribničani potegovali za prva tri mesta.


Obe ekipi sta v tekmo vstopili nekoliko rezervirano, saj so zadnje ligaško tekmo odigrali prede mesecem in pol. V pripravljalnem obdobju so sicer oboji odigrali nekaj pripravljalnih tekem, a to seveda ni čisto pravi pokazatelj, saj ekipe se ekipe še uigravajo. Tako je bilo vse tja do 10. minute. Igra se je v nadaljevanju vendarle nekoliko razživela, a nobena izmed ekip si ni uspela priigrati omembe večje prednosti. Do 21. igre smo bili priča igri gol za gol, nato pa so Ribničani kot prvi na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti (9:11). A gostitelji so imeli pripravljen odgovor in po delnem izidu 5:0, v 29. minuti povedli s 14:11. Do konca prvega dela igre sta obe ekipi dosegli še po en gol in tako na odmor odšli ob rezultatu 15:12.

Drugi polčas so bolje odprli gostje in se v 34. minuti približali na dva gola zaostanka (16:14). A znova je sledil hiter odgovor igralcev SVIŠa, ki so si hitro priigrali štiri zadetke prednosti (19:15). Sledil pa je nov nalet rokometašev Ribnice, ki so na polovici drugega polčasa izenačili na 20:20. Domačini pa so na krilih gledalcev znova povedli ter Ribničanom ušli na tri gole (26:23). Da se rokometaši Ribnice niso uspeli približati je skrbel predvsem domači vratar Jaka Glavan, ki je zbral izjemnih 17 obramb. Pet minut do konca srečanja je bil tako gostujoči trener Borut Maček prisiljen v minuto odmora. Gostje so v 58. minuti znova prišli zgolj še na gol zaostanka (26:25). Igralci SVIŠa pa so uspeli zdržati do konca in se tako razveseliti pomembne zmage z rezultatom 27:25.

SVIŠ IVANČNA GORICA : RIKO RIBNICA  27:25 (15:12)
Marojević 8, Sašek in Cirar po 4; Laljek 8, Hrastnik 7
Glavan 17 obramb; Meštrič 9 obramb


Standings provided by Sofascore

 

FOTO: Katja Markovič / RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji