Selektor: “CILJI SO, ne glede na pomlajeno zasedbo, JASNI”

Moška članska rokometna reprezentanca Slovenije se je minulo nedeljo zbrala na pripravah pred zadnjima tekmama kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V tem tednu se bo pomerila proti Bosni in Hercegovini v Cazinu (četrtek, 27. 4.) in Kosovu v Velenju (nedelja, 30. 4.).


Slovenska izbrana vrsta bo v zadnjem aprilskem tednu sklenila poglavje kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo med 10. in 28. januarjem prihodnje leto potekalo v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu. Tokratna reprezentančna akcija bo, ob tekmovalnem vidiku, služila kot priložnost za uigravanje in preizkušanje novih taktičnih in kadrovskih rešitev, Slovenija se je na prvenstvo stare celine namreč že uvrstila. Vstopnico za zaključni turnir evropske elite so si Slovenci dokončno priborili z zmago proti Črni gori v Kopru 12. marca.

Glavni strateg na slovenski klopi, Uroš Zorman, je ob imenih s seznama, ki ga je razkril na novinarski konferenci pred slabima dvema tednoma, naknadno vabilo poslal še Mihi Zarabcu in Urhu Kastelicu.

Uroš Zorman, selektor: “Komaj čakamo, da se spet zberemo, a pričakujemo dve zahtevni tekmi. Ne bo nam lahko, predvsem v gosteh. Cilji so, ne glede na pomlajeno zasedbo, jasni. Zmagati želimo na obeh tekmah in kvalifikacije skleniti neporaženi. Ob željenem rezultatu računamo tudi na to, da nam bo prihajajoči teden ponudil dober vpogled v stanje razpoložljivih rokometašev in pokazal, na koga bomo lahko računali v prihodnosti.”

Tadej Mazej, levo krilo:  “V prihodnjem tednu nas čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Kljub temu, da je reprezentanca nekoliko pomlajena, verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da se bomo na koncu veselili obeh zmag in ta kvalifikacijski ciklus zaključili z dvanajstimi točkami.” Krilni rokometaš Celja Pivovarne Laško bo kljub mladosti eden izmed izkušenejših po reprezentančnem stažu v tokratni zasedbi: “Vsak od igralcev bo pomemben člen pri dosegu končnega cilja. Ne glede na to, da smo večinoma mlajši, verjamem, da vsak čuti določeno mero odgovornosti. Sam se že zelo veselim treningov in seveda obeh tekem, ki ponujata nove priložnosti za dokazovanje.”

Prevetrena izbrana vrsta je priprave pričela v nedeljo, 23. aprila v Zrečah. Na pot se bo odpravila v sredo, zadnje gostovanje v teh kvalifikacijah pa bo na sporedu v četrtek, 27. aprila, v Cazinu, kjer slovenske rokometaše ob 20.00 čaka obračun z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Po povratku v domovino se bodo slovenski reprezentanti znova predstavili domači publiki, v velenjski Rdeči dvorani bodo ob 18.00 gostili tekmece iz Kosova.

Po štirih odigranih tekmah v skupini 7 je Slovenija zbrala vseh osem točk, Črna gora in BiH jih imata po štiri, Kosovo pa je brez njih. Na EP se bo poleg Slovenije uvrstila še drugouvrščena izbrana vrsta, pogojno tudi tretjeuvrščena, če bo zbrala zadostno število točk.

 

Komentarji