Dvakrat takole zgubiš in hitro odletiš

Vodstvo Flensburga se je odločilo, da nemudoma zamenja dosedanjega selektorja Maika Machulla.


Na skrajnem nemškem severu je vodilnim očitno prekipelo, potem ko se njihovi ekipi ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir najboljše četverice Lige Evropa, ki bo potekal med 27. in 28. majem ravno v Flensburgu. Nemce je na  spektakularen način presenetil španski Granollers, ki je na povratni tekmi v Nemčiji zmagal z rezultatom 27-35, kar je bil šele prvi poraz Flensburga v domači Flens Areni.

“Češnja na torti” je bil poraz na gostovanju v Kielu, ko so jih “zebre” pustile na -10. (29-19).  SG Flensburg Handewitt je po tej tekmi ostal na 39 točkah, vodilna trojica (Kiel, Füchse Berlin in Magdeburg) pa so pri štirih točkah več. Do konca domače sezone člane Flensburga čaka še osem tekem, Liga prvakov pa jim, v kolikor se ne zalomi vsaj dvema iz vodilne trojice, počasi uhaja iz rok…

Machulla je prevzel dirigentsko palico Flensburga leta 2017, ko je zamenjal bivšega selektorja slovenske izbrane vrste Ljubomirja Vranješa, že naslednjo sezono pa je postal prvak Bundeslige in to titulo v svojem tretjem letu tudi uspešno ubranil. 

Na mesto trenerja je vodstvo postavilo Marka Bulta, dosedanjega asistenta.

 

Komentarji