Sevnica, Izola in Krka do gladkih zmag

V 1.B ligi je bil na sporedu 17. krog. Do konca lige je sicer še devet krogov, a glede na dosedanji potek prvenstva so nekatere stvari že bolj ali manj jasne. Krka, ki je v tem krogu gostila ekipo Radovljice se bo s Krškim in Izolo borila za naslov prvaka. Slednja sicer zaostaja tri točke, a prvenstvo je vseeno še dolgo. Izolani so v tem krogu sicer gostovali v Grosuplju. Rokometaši Sevnice pa so domačem parketu gostili ekipo RD Moškanjci-Gorišnica.


RK SEVNICA : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA  32:22 (17:12)
Kozole in Cigler po 7; Ozmec 5, Krasnič 4

Po zaspanem začetku obračuna, ko smo v prvih 10. minutah videli le sedem golov (4:3) se je tekma v nadaljevanju le nekoliko razživela. Še vedno pa smo spremljali zelo izenačen rokomet, saj se nobeni ekipi ni uspelo prav posebej odlepiti. Domači so dvakrat povedli z dvema goloma prednosti kaj več od tega pa jim ni uspelo. So pa zato glavno razliko naredili v zadnjih osmih minutah prvega polčasa. V 27. minuti so si priigrali šest zadetkov prednosti (15:9), kar je bila tudi najvišja prednost v prvem polčasa. Na odmor so sicer odšli z zadetkom prednost manj (17:12), a še z vseeno lepo prednostjo pred nadaljevanjem obračuna. Odločno so v drugi polčas krenili gostje, ki so zaostanke hitro znižali na tri gole (17:14), a so domači stvari kmalu stvari znova postavili na svoje mesto in povedli z 20:15. V 41. minuti so domači po delnem izidu 3:0 povedli z osmimi goli prednosti (23:15) in tako je moral po minuti odmora seči gostujoči strateg Siniša Radujkovič. Po polovici drugega polčasa pa so domači prvič na tekmi povedli z dvomestno prednostjo (25:15). Gostje pa kar 13. minut v drugem polčasu niso dosegli zadetka. Domači so prednost desetih golov držali do konca in se na koncu veselili zmage z rezultatom 32:22.

RK GROSUPLJE : RD BUTAN PLIN IZOLA  20:27 ( 11:10)
Sivka 6, Zakotnik 5; Bekrič 8, Jeseničnik 7

Takoj na začetku so Izolani povedli z 0:2 in zazdelo se je da bodo zlahka prišli, da nove zmage. A domači so imeli povsem drugačne načrte. Rezultat so hitro izenačili in v 10. minuti prvič na tekmi tudi povedli (4:3). Po nekaj izenačenih minutah so v 17. minuti domači povedli s tremi goli naskoka (8:5). Po delnem izidu 0:3 so Primorci rezultat izenačili na 8:8. V zaključku prvega polčasa smo bili igra gol za gol. Na odmor pa so s prednostjo enega gola (11:10) odšli igralci Grosuplja. Izenačena tekma se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, saj nobeni ekipi ni uspelo priigrati višje prednosti. Tako je bilo vse do 42. minute, ko so gostje povedli s tremi goli prednosti (13:16). V nadaljevanju pa smo spremljali igre mačke z mišjo. Grosupeljčani so se uspeli približati, a so se rokometaši Izole znova oddaljili. Od 54. do 58. minute pa so si Primorci priigrali odločilno prednosti. Po delnem izidu 0:4 so si priigrali prednost šestih zadetkov (19:25) in tehtnico dokončno prevesili sebi v prid. Tekma se je končala z rezultatom 20:27 in tako sta novi dve točki odšli na Primorsko.

MRK KRKA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  36:28 (16:13)
Knavs 9, Vukić 6; Fajon 7, Debelak J. 6

Po uvodnem naletu domačih in vodstvu z dvema zadetkoma prednosti (3:1) so v nadaljevanju pravi ritem ujeli tudi gostje in rezultat hitro izenačili (4:4). Domači so do omembe vredne prednosti znova prišli v 17. minuti, ko so prvič na tekmi povedli s tremi goli prednosti (10:7). A Radovljičani so se še enkrat več vrnili v tekmo in zaostanek znižali na gol zaostanka (11:10). Po minuti odmora domačega stratega Mirka Skoka, pa so njegovi varovanci po delnem izidu 4:0 povedli s 15:10 in jasno je bilo, da bodo na odmor odšli s prednostjo. Gorenjcem je zaostanek do konca prvih 30. minut uspelo znižati in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 16:13. Po izenačenem začetku drugega polčasa pa so se v 40. minute gostje še enkrat več približali zgolj na gol zaostanka (19:18). Nato pa so Krkaši znova stopili na plin in si do 44. minute znova priigrali prednost petih zadetkov (25:20). Gostitelji pa tokrat niso več dopustili, da bi se Radovljičani približali. Prednost so počasi stopnjevali in v 52. minuti povedli z sedmimi goli naskoka (30:23). In to je bilo ključno v borbi za novo zmago domače zasedbe. Do konca so prednost povišali še za dodaten gol ter se veselili zmage z rezultatom 36:28.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji