Skandinavski finale na SP: Danska deklasirala Francoze, Nemci do poraza proti Norvežanom

V finalu svetovnega prvenstva se bosta v nedeljo za zlato pomerili reprezentanci Danske in Norveške. Danska je z odlično igro nadigrala branilce naslova Francoze, Norvežani pa so bili po napetem dogajanju na drugi polfinalni tekmi boljši od Nemcev.


Prva polfinalna tekma med Danci in Francozi je minila v znamenju nemočnih Francozov. Francoska reprezentance že vrsto let ni dobile takšne lekcije kot včeraj. Že v prvem polčasu je bilo povsem jasno, da so bili gostitelji turnirja bolje razpoloženi in vodili že s petimi goli. V drugem delu so Danci še povečali tempo svoje igre in aktualni svetovni prvaki so ostali praznih rok.

Znova je v dresu danske reprezentance izstopal izjemni Mikkel Hansen, ki je dosegel 12 golov. Najboljši strelec Francije pa je bjl Kentin Mehe, ki je zadel 8-krat. Francoski rokometaši so na zadnjih petih svetovnih prventvih osvojili štiri naslove, skupaj pa jih imajo že šest.

DANSKA : FRANCIJA 38 : 30 (21 : 15)
Danska: Mikkel Hansen 12, Rasmus Lauge 6, Anders Zachariassen 5, Morten Olsen 5, Lasse Svan 4, Magnus Landin 3, Niklas Landin 2, Henrik Toft 1

Francija: Kentin Mahe 8, Melvyn Richardson 6, Timithey N´Guessan 4, Romain Lagarde 3, Ludovic Fabregas 3 Nedim Remili 2, Dika Mem 1, Luc Abalo 1, Michael Guigou 1, Luka Karabatic 1

Veliko bolj napeto dogajanje pa smo lahko spremljali na polfinalni tekmi med Nemci in Norvežani. Nemški reprezentanci se ni uspelo uvrstiti v finale domačega svetovnega prvenstva, svojim navijačem pa se bodo poskušali oddolžiti na tekmi za 3. mesto.

Začetek tekme je bil še povsem izenačen, nato pa so vajeti v svoje roke vzeli Norvežani. Skandinavci so prvi del dobili z dvema goloma prednosti, v drugem polčasu pa so z zbrano in natančno igro svojo prednost počasi večali. V 44. minuti so domačinom dovolili, da se jim približajo na dva gola, a so nato zopet zaigrali suvereno in tekmo končali s 31 : 25.

Najboljši strelec domačih je bil Uwe Gensheimer s sedmimi zadetki, pri Norvežanih pa je bil najuspešnejši Magnus Rod, ki je zadel 7-krat. Norveška reprezentanca na letošnjem prvenstvu branijo srebro, ki so ga osovjili v Franciji leta 2017.

Tekma za tretje mesto med Nemčijo in Francijo bo na sporedu v nedeljo ob 14.30 uri, veliki finale med najboljšima skandinavskima državama pa bo odigran ob 17.30 uri.

NEMČIJA : NORVEŠKA 25 : 31 (12 : 14)
Nemčija: Uwe Gensheimer 7, Fabian Bohm 6, Fabian Wiede 5, Patrick Groetzki 2, Tim Suton 1, Hendrik Pekeler 1, Matthias Musche 1, Jannik Kohlbacher 1, Paul Drux 1

Norveška: Magnus Rod 7, Sander Sagosen 6, Bjarte Myrhol 6, Magnus Jondal 4, Kristian Bjornsen 3, Goran Johannessen 2, Christian O´Sullivan 1, Eivind Tangen 1, Magnus Gullerud 1

FOTO: Facebook

Komentarji