Škofljica gladko preko Radeč, Dolani so se zelo namučili proti Krčanom

V soboto, 5. maja, so potekale tekme 25. kroga 1. DRL. V Škofljici so se favorizirani domačini pomerili z RK Radeče Papir Nova, v Športni dvorani Dolanka pa se je odvijala tekma med RK Dol TKI Hrastnik in Rokometni klub Krško. Na obeh sta slavili domači ekipi.


V Škofljici smo spremljali prvi polčas brez večjih pretresov, z izmenjevanjem moči ekip. Odločnejše so začeli gostje, ki so v prvih minutah povedli za 3 gole. Domači so izenačili in do odmora nadaljevali z umirjeno, enakovredno igro.  Prvi polčas se je končal z golom prednosti za Škofljičane (17 :16).

V drugem polčasu smo spremljali popolnoma drugačno igro domačih. Takšno, kot so jo navijači verjetno pričakovali že v prvih 30 minutah. Proti močnim napadom, kakršni se za drugouvrščene tudi spodobijo, Radečani niso našli več prave rešitve. Brez večjega presenečenja so zmagali domačini z 10 goli prednosti (36 : 26).

DOLANI SO SE REŠILI V ZADNJI MINUTI
Zmaga domačih v Dolu ni bila tako suverena. V prvem polčasu je igra večino časa potekala gol za gol, do zadnjih minut, ko so gostje iz Krškega povedli in s tremi goli prednosti odšli na odmor (13 : 16).

Z zagonom, ki so ga Krčani dobili na koncu prvega polčasa, so nadaljevali tudi v drugem in v 35. minuti povedli na 5 golov razlike. Več minut kot je preteklo, bolj so se prebujali domači. Od 49. minute naprej so prejeli le 3 gole, zadeli so jih pa 6 in na koncu rokometaše Krškega premagali za en gol. V zadnji minuti srečanja je za končnih 27 : 26 poskrbel Amal Ajdari, ki je drugi najboljši strelec Dolanov s 135 zadetki v letošnji sezoni.

Naslednji – zadnji krog – bo odločilen za preboj v 1. NLB ligo. Škofljica gostuje v Slovenj Gradcu in upa na spodrsljaj SVIŠ-a, ki bo zadnjo tekmo v letošnji sezoni odigral doma proti ptujski Dravi, ali Dola, ki se odpravlja na primorsko k RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina. Napeto bo!

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RK Radeče Papir Nova 36 : 26 (17 : 16)

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak: Šega, Nered 1, Pangerc 6, Grojzdek 2, Regner, Žnidaršič, Furdi 1, Zgonec, Topolovec 3, Vidmar 4, Marolt 6, Lešek 6, Krese 1, Pucelj 4, Podmenik 2, Štavar
Trener: Aleš Repina

7-metrovke: 5/5

Izključitve: 2 min

RK Radeče Papir Nova: Klinar, Stegne 3, Koritnik, Sivka 5, Ločičnik 3, Ivančič 9, Čajko, Zupanc 4, Potočnik, Ernestl 2
Trener: Uroš Privšek

7-metrovke: 3/4

Izključitve: 4 min

 

RK Dol TKI Hrastnik : Rokometni klub Krško 27 : 26 (13 : 16)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 9, Klepej 5, Ajdari 7, Moljk, Zobarič, Kos, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 2, Cigler, Ramič 2, Ribič, Jakopič 1, Simončič
Trener: Aleš Sirk

7-metrovke: 5/6

Izključitve: 6 min

Rokometni klub Krško: Zorič, Romih 4, Škafar 1, Sobotič 5, Dragan, Kastelic 1, Novak, Mastnak, Glaser 7, Kozole, Vovk 4, Požeg, Glogovšek, Škalički, Kodrič 4, Bogolin
Trener: Goran Brečko

7-metrovke: 5/5

Izključitve: 8 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: ŠD Škofljica / RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja