Slovan do 17. zmage v 1.B ligi

Najresnejši kandidat za uvrstitev v 1. NLB ligo RD LL Grosist Slovan je dosegel še osmo zaporedno in 17. skupno zmago v 1. B rokometni ligi. V 19. krogu tega tekmovanja so Slovanovci slavili na gostovanju v Grosuplju. Ljubljančani imajo tako sedem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem MRK Ljubljano, Grosuplje pa je z enajstimi točkami na enajstem mestu.


Grosupeljčani so tekmo začeli dobro in v uvodu v prvi polčas celo povedli z 2:0. Domačini so stik z nasprotnikom držali vse do 15. minute, ko so Slovanovci prišli do prvega vodstva na tekmi (4:5). Od tedaj gostje vodstva niso izpustili iz rok do konca tekme, prvi polčas pa je dobil Slovan (10:13).

Rokometaši Grosuplja so se v prvem delu tekme dobro upirali favoriziranim Ljubljančanom, a so v drugem polčasu povsem popustili. Slaba obramba domačinov in hiter protinapad gostov je sta bila razlog za visoko vodstvo Slovana v 51. minuti (16:22). Do konca polčasa so gostje le še povečali svojo prednost in na koncu zasluženo osvojili novo zmago.

Mrežo Grosuplja je 8-krat zatresel igralec Slovana Janez Skušek, ki je bil najboljši strelec tekme. Slovan bo v naslednjem krogu gostil rokometaše Mokerc KIG-a, Grosuplje pa bo gostovalo pri Dolu.

FOTO: Lin Gombač

Komentarji