Najboljši igralec 21. kroga lige NLB

Predzadnji krog prvega dela najboljšega slovenskega tekmovanja sta s tekmo v petek otvorila Celje in Slovenj Gradec, kjer so zanesljivo slavili prvi. Jeruzalem Ormož je na domačih tleh priznal premoč Ribničanom, Dobova se je z zmago nad Mariborom uvrstila v končnico za prvaka, Izolani so pripravili presenečenje in v Rdeči dvorani ugnali Velenje, Trimo je z minimalno razliko zmagal v Kopru, Loka pa je v Novem mestu priznala premoč Krki.


Na tekmi v Celju so Slovenjgradčani držali stik praktično celoten prvi polčas, nato pa so na plin stopili Celjani in dosegli svojo dvajseto zmago v letošnji sezoni lige NLB. Pri domačih je bil strelsko razpoložen Tilen Kodrin, ki je zabil 8 golov.

V soboto smo lahko v Rdeči dvorani spremljali šokirano predstavo Primorcev iz Izole, ki so pred praznimi tribunami premagali Velenjčane. Izolani so tako dosegli svojo drugo zmago v prvenstvu, a je še pot do morebitnega obstanka v ligi zelo težka. Igralec tekme je vatar Izole Jasmin Husić.

Trebnje je z minimalno zmago v Kopru na lestvici prehitelo Velenjčane in se zavihtelo na tretje mesto. Tekma polna preobratov se je na koncu končala s sladko zmago Trima, ki je iz Kopra odnesel poln izkupiček. Igralec tekme je Leon Rašo.

Krka je z zmago v Škofji Loki še vedno v igri za končnico za prvaka. Na tekmi proti Urbanescape Loki je blestel novomeški vratar Žiga Urbič, ki je bil izbran za igralca tekme.

Komentarji