Slovan kljub težavam uspel obdržati obe točki v Ljubljani

V dvorani na Kodeljevem sta moči merila domača ekipa Slovana in gostujoča ekipa iz Dobove. Rokometaši Slovana po povratku v prvo ligo še nišo našli pravega konkurenčnega recepta. Na drugi strani so se igralci Dobove po slabem uvodu v sezono pobrali in v zadnjem obdobju igrajo podoben rokomet kot v lanski sezoni.


Tekmo so bolje odprli domačini in si hitro priigrali prednost 3:0. Nato so svoj prvi gol na tekmi dosegli tudi gostje, a so potrebovali še nekaj časa, da so se ogreli na delovno temperaturo.  V nadaljevanju se je tako Dobovčanom uspelo približati. Sicer rezultata niso uspeli izenačiti so pa prišli le na gol zaostanka (7:6). Gostitelji so si nato z delnimi izidom 3:0 ponovno priigrali lepo prednost štirih zadetkov (10:6). Tako je bil primoran gostujoči trener Benjamin Teraš reagirat z minuto odmora. Rokometaši Dobove so po minuti odmora zopet pokazali nekaj svetlih trenutkov in ponovno prišli le na gol zaostanka. Zaključne minute pa so ponovno pripadle rokometašem iz Kodeljevega in so si tako do odmora priigrali štiri zadetke prednost (17:13).

Drugi polčas pa so bolje odprli gostje, ki so se počasi ponovno približevali. Tako so v 39. minuti ponovno prišli na gol zaostanka 19:18. Tokrat se ni ponovila zgodba iz prvega polčasa, ko so domačini ušli in si priigrali prednost, ampak so gostje rezultat uspeli izenačiti 20:20. Izjemno napeto srečanje se je nadaljevalo. Gostitelji so ponovno ušli na dva gola prednosti, a so se rokometaši Dobove še enkrat več uspešno vrnili. Nato smo izenačeno srečanje spremljali vse do konca. Zmage pa so se na koncu vseeno veselili domačini, ki so imeli na koncu tudi kar precej sreče. Slavili so z rezultatom 26:25. Rokometaši Dobove so imeli kar nekaj priložnosti za izenačenja, a so bili vselej neučinkoviti. Po koncu igralnega časa so imeli tudi strel z devetih metrov, a je bil blok Slovana uspešnejši.

LL GROSIST SLOVAN : DOBOVA  26:25 (17:13)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: RD LL Grosist Slovan/Lin Gombač

Komentarji