Slovan s težavo ubranil domači parket

Ljubljančani so po hudem boju le dosegli drugo zmago v tej sezoni, po Ormožanih so na kolena položili še povratnike na prvoligaško sceno iz Krškega.


Izbranci domačega trenerja Borisa Denića so prikazali toplo-hladno predstavo, v njihovi igri je bilo veliko vzponov, a tudi padcev. V 11. minuti so si prvič na dvoboju priigrali štiri gole prednosti (9:5), a so jim Posavci osem minut kasneje povsem zadihali za ovratnik (13:12), v končnici prve polovice tekme pa po delnem izidu 3:0 na veliki odmor odšli z lepim kapitalom štirih golov (18:14).
 
V 36. minuti so Moščani po golu Davorja Čauševića povedli z 22:17, a nato padli v krizo, tako da so jih gosti v 47. minuti ujeli in izenačili na 24:24. V prelomnih trenutkih dvoboja so odločali detajli in navdih posameznikov, v napeti končnici pa je smetano le pobrala domača zasedba.
 
V 57. minuti sta bila tekmeca še poravnana (29:29), po dveh golih Alekse Tufegdžića in enega Davorja Čauševića pa so si gostitelji priigrali neulovljivo prednost treh golov (32:29).
V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Tufegdžić, ki je zabil ducat golov, v gostujoči pa Marko Sintič z devetimi zadetki.
 
Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, zasedba iz Krškega pa Celje Pivovarno Laško.
 
 
FOTO: FB RD LL Grosist Slovan
Komentarji