Slovan v končnici do zmage v Novem mestu

V športni dvorani Marof v Novem mestu sta zadnji obračun v sezoni odigrala tudi MRK Krka in RD LL Grosist Slovan. Tekma, ki nima pravega pomena za nobeno izmed ekipa. Krkaši nimajo več možnosti za obstanek v ligi, medtem ko bodo Ljubljančani sezoni zaključili na 10. ali 11. mestu. Odvisno je tudi kako se bo končal obračun med RK Trimo Trebnje in MRD Dobova. 


V tekmo so nekoliko bolje vstopili gostje, ki so hitro povedli z 0:2. Prednost Ljubljančanov ni trajalo dolgo, saj so domačini rezultat uspeli izenačiti že pri rezultatu 4:4. Izenačena tekma se je nadaljevala. Videli smo sicer nekaj menjavanja v vodstvu, a nobena izmed ekipi si ni priigrala omembe vredne prednosti. Do konca polčasa je bilo sicer nekaj menjavanja v vodstvu, a kaj več od tega se ni zgodilo. Temu priča tudi rezultat ob koncu prvega polčasa, ki je bil 13:14 v korist Ljubljančanov.

Tako kot prvi so tudi v drugi polčas vstopili igralci Slovana. V 37. minuti so prišli do prednosti treh golov (14:17). A pri tem se Ljubljančani, ki so bili v naletu niso ustavili. V 43. minuti so po zadetku Alekse Tufegdžića prednost povišali na štiri zadetke (17:21). Gostitelji pa so imeli na tej tekmi še svoje načrte. Po delnem izidu 7:4 so zaostanek znižali le še na gol zaostanka (24:25) in s tem trenerja gostujoče ekipe Aleša Repino prisilili v minuto odmora. Po minuti odmora pa so Krkaši rezultat še izenačili in tako smo imeli zopet odprto tekmo. Do konca pa smo spremljali igro gol za gol. Na koncu pa je z nekaj sreče zmaga pripadla Ljubljančanom, ki so v svojem zadnjem napadu po zadetku Aljaža Leška povedli z 27:28, nato pa je piko na i, z obrambo postavil še vratar Rok Selakovič.

KRKA : LL GROSIST SLOVAN  27:28 (13:14)
Lončar in Majstorovič po 5; Sankovič 6, Tufegdžić 5

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji