Slovenci za konec še v drugo strli Ferske otoke

Moška mladinska izbrana vrsta si je včeraj z zmago priborila današnji boj za 9. mesto. Boj je bil težak, a Slovenija se ni dala. Zmaga nad Ferskimi otoki pomeni zaključek evropskega prvenstva na 9. mestu. 


Po napetih uvodnih minutah srečanja med Slovenijo in Ferskimi otoki si je reprezentanca Ferskih otokov kot prva priigrala prednost. Štirje zaporedni zadetki in s tem najvišje vodstvo Ferskih otokov je privedlo do prve minute odmora na strani Slovenije (3:7). Odmor je pozitivno vplival na slovenske rokometaše, saj so v nadaljevanju prišli do izenačenja in prvi polčas končali z zadetkom prednosti. Prvi polčas se je končal z rezultatom 12:11.

Drugi polčas so bolje otvorili Slovenci, ki so svojo prednost enega zadetka iz prvega polčasa še povečali. V 48. minuti so si Slovenci priigrali kar sedem zadetkov prednosti, kar je bila najvišja prednost na današnji tekmi (23:16). Ferski otoki se po taki prednosti kljub borbeni igri niso mogli pobrati. Slovenski rokometaši so tekmo končali z rezultatom 28:25 in evropsko prvenstvo končali na končnem 9. mestu. 

SLOVENIJA : FERSKI OTOKI 28:25 (12:11)

Miklavec 7, Janc in Lukman 5; Hansen in Selvedini 5, Ellefsen a Skipagota 4

 

FOTO: RZS FB

Komentarji