Slovenija s prvo zaključno žogo

Pomlajena moška članska reprezentanca je v torek z zmago v turškem Eskisehirju stopila na prag uvrstitve na januarsko evropsko prvenstvo. Prva priložnost za izbrance Ljubomira Vranješa, da potrdijo mesto med evropsko elito, prihaja že ta četrtek, ko se bodo v Opolah ob 20. uri pomerili s Poljsko.


Slovenija je s sedmimi točkami iz štirih dosedanjih kvalifikacijskih tekem vodilna ekipa skupine 5. S petimi točkami ji sledi Nizozemska, štiri je zbrala Poljska, Turčija pa je še brez osvojene točke. Na sklepni turnir, ki bosta januarja prihodnje leto gostili Madžarska in Slovaška, se bosta neposredno uvrstili najboljši reprezentanci skupine, dodatno pa še štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin.

Na prvi tekmi proti Poljakom so Slovenci zmagali z 32:29, potem ko so po zadržanem začetku stopili v ospredje in tam zanesljivo ostali vse do konca. V primerjavi z obračunom v začetku marca se bo Poljakom slovenska vrsta tokrat zoperstavila v zelo spremenjeni zasedbi, saj bo v njej kar devet novih rokometašev. Postava Vranješeve zasedbe bo sicer ista tisti s torkove tekme proti Turkom.

Za potrditev 13. vozovnice na evropsko prvenstvo Slovenija v četrtek potrebuje najmanj neodločen izid. V kolikor ji to ne bi uspelo, bo popravni izpit imela na voljo to nedeljo, ko se bodo v celjski dvorani Golovec ob 18. uri znova pomerili s Turčijo in tako zaključila kvalifikacijske nastope.

Komentarji