Velika Nedelja pokazala zobe, do zmag tudi Gorišnica in Radovljica – Cerklje

Minuli vikend so s tekmami po dolgem premoru pričeli tudi klubi v 2. DRL. Na sporedu so bile tri tekme drugoligaške konkurence, ki bo do konca letošnje sezone potekala po drugačnem režimu


V 3. krogu 2. DRL smo bili v soboto priča trem obračunom. 3. krog sta ob 18. uri otvorila Gorišnica in Ajdovščina. Rokometaši Ajdvoščine so se odpravili na dolgo gostovanje v Gorišnico in upali na ugoden rezultat. Tekma se je končala z izjemno nizkim rezultatom (19:15), Gorišnica pa je tako na svoji prvi tekmi v letošnji sezoni 2. DRL osvojila prvo zmago.

Uro kasneje se je pričel obračun na Ptuju, kjer so štajerci gostili Radovljico. Ptujčani, ki so v lanski sezoni zaradi finančnih težav izstopili iz 1. B lige, so celotno srečanje pretili tekmecu, na koncu celo izenačili, a so gostje z golom Jana Debelaka prišli do minimalne zmage na težkem gostovanju na Ptuju. Gorenjci, ki so eni izmed favoritov za napredovanje v 1. B ligo, so se utrdili na prvem mestu lestvice s tremi zmagami.

Ob 20:45 je bila na sporedu še zadnja tekma tega vikenda. V Logatcu je gostovala Velika Nedelja, ki ima v letošnji sezoni velike načrte. Z nekaj okrepitvami iz sosednjega Jeruzalem Ormoža bodo rokometaši Velike Nedelje tudi eni izmed favoritov za uvrstitev v 1. B ligo. Gostje so v Logatcu proti Kronosu tekmo nadzorovali že od prve minute, vmes vodili že s +6 in na koncu slavili rutinirano zmago.

2. DRL MOŠKI, 3. KROG

Sobota, 24. april, ob 18:00
RD MOŠKANJCI GORIŠNICA – RK AJDOVŠČINA 19:15

Ob 19:00
RD DRAVA PTUJ – RK FRANKSTAHL RADOVLJICA – CERKLJE  25:26

Ob 20:35
RK KRONOS – RK VELIKA NEDELJA 29:36

Prestavljeno
RK KOČEVJE – RK ARCONT RADGONA

Komentarji