Slovenija že izbrala novega selektorja?

Vodilni na rokometni zvezi Slovenije bodo danes na seji predsedstva potrjevali novega selektorja slovenske moške reprezentance.


Po njej bo znano, kdo bo na selektorskem stolčku nasledil Ljubomirja Vranješa. Favoriti za njegovega naslednika so Uroš Zorman, Branko Tamše, Boris Denić in Aleš Pajović.

Glavni med njimi je Zorman, ki je bil med kandidati po odhodu Veselina Vujovića, a je bil takrat še premalo izkušen. Sedaj je to drugače, uspešno vodi Trimo iz Trebnjega. V lanski sezoni so bili državni podprvaki, v letošnji sezoni pa so praktično edini resni konkurenti Celju v boju za naslov državnega prvaka.

Verjetno glavni Zormanov protikandidat je Tamše. Z Gorenjem in Celjem je sedemkrat osvojil naslov državnega prvaka, zelo uspešen je bil tudi na zagrebški klopi. Prav tako je že sodeloval s skoraj vsemi reprezentati, kar je verjetno tudi njegov največji argument pri izbiri.

Nato je tukaj še Denić, ki je selektorsko službo opravljal že med letoma 2010 in 2015. Z reprezentanco se je veselil šestega mesta na EP 2012, četrtega na SP 2013 in osmega na EP 2015. S temu uspehi je postavil temelje za igranje reprezentance na olimpijksih igrav v Riu.

Na klopi avstrijske reprezentance se je izkazal tudi Zormanov soigralec Pajović. Na svojem prvem velikem tekmovanju je z Avstrijo osvojil visoko 8. mesto, na svetovnem prvenstvu lani je bil 26., letos pa so osvojili 20. mesto. Vseeno mu rokometnega znanja ne gre očitati.

Nedvomno bodo vsa ugibanja razrešena že po današnji seji predsedstva.

Komentarji