Slovenska falanga pri Szegedu do gladke zmage nad Zagrebom

Včeraj je bil v ligi prvakov odigran prvi del drugega kroga. V akciji je bilo kar sedem naših legionarjev. Szeged Nika Henigmana, Boruta Mačkovška, Deana Bombača, Mateja Gabra in Maria Šoštariča je slavil na domači tekmi proti Zagrebu, Miha Zarabec je s Kielom premagal Elverum, Staš Skube pa je z Meškovom izgubil na gostovanju pri Vardarju v Skopju.


Szeged je v svoji dvorani gostil Zagreb in zanesljivo slavil z rezultatom 30-21. Najbolj razpoložen strelec na tekmi je bil Mario Šoštarič, ki je dosegel 7 zadetkov. Matej Gaber in Nik Henigman sta zadela po enkrat. Szeged ima po 2 odigranih krogih 3 točke, Zagreb je zaenkrat še pri ničli.

Miha Zarabec je s Kielom gostil Elverum in prišel do zmage z 41-36. Zarabec se tokrat ni vpisal v strelsko statistiko. Kiel ima po 2 krogih 4 točke, Elverum pa je pri 1 točki. Pisana mednarodna zasedba Vardarja, ki jo vodi nam dobro znani Veselin Vujović je v Skopju ugnala Meškov Staša Skubeta in Jake Malusa, ki ga ni bilo v kadru. Staš Skube je za Meškov dosegel 5 zadetkov in potrdil dobro formo.

FOTO: PICK SZEGED

Komentarji