Slovenske kadetinje doživele še drugi poraz

Pred kadetsko reprezentanco Slovenije je bila druge tekma kvalifikacijskega turnirja za  obstanek v diviziji A in uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2023. Druge nasprotnice pa so bile domačinke Srbkinje. Slovenke so po porazu proti Islandiji iskale prvo zmago. Reprezentantke Srbije pa so turnir začele z zmago proti izbrani vrsti Slovaške.


Slovenke so izjemno slabo vstopile v tekmo in v 6. minuti zaostajale že s 0:5. Tako je moral z minuto odmora odreagirati selektor  Jernej Rantah. Igralke Slovenije so prvi zadetek dosegle v 10. minuti, takrat za rezultat 1:6. Slovenke so nato skozi celoten prvi polčas lovile priključek, a na več kot štiri gole zaostanka se jim ni uspelo približati (4:8). A Slovenkam ni in ni steklo. Tako so na odmor odšle z zaostankom sedmih zadetkov (6:13).

Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa so se mlade slovenske rokometašice po dobri polovici drugega dela igre zaostanek znova znižale “le še” na štiri gole zaostanka  (16:20). Nato pa znova črne minute Slovenije. To so s pridom izkoristile Srbkinje in po delnem izidu 1:5, prišle do osmih golov prednosti (17:25) in tako slabih 10. minut pred koncem srečanja tekmo odločile sebi v prid. Zadnjih 10. minut so Slovenke odigrale bolje gostiteljicam prepustile le dva gole medtem, ko so jih same dosegle šest in se tako do konca tekme približale na pet golov zaostanka za kaj več pa jim je žal zmanjkalo časa. Tekma se je končala z rezultatom 27:22 v prid domače reprezentance.

Za Srbijo je bila z 7 zadetki najučinkovitejša Nataša Cvetković s 7 goli, pri Sloveniji pa je z 9 goli izstopala Azra Zulić.

Že zdaj je jasno, da Slovenke ne bodo obstale v diviziji A in s tem ne bodo igrale na evropskem prvenstvu leta 2023, saj tja vodi le prvo mesto. Slovenijo v četrtek čaka še obračun s Slovaško, ki je prav tako doživela dva poraza. Za prvo mesto se bosta tako pomerili reprezentanci Srbije in Islandije.

SRBIJA : SLOVENIJA  27:22 ( 13:6)
Cvetković 7 Petrović in Vašić po 5; Zulić 9 Kolobarič 4

FOTO: EHF

Komentarji