Sovič: “Pozitivno gledamo naprej”

Rokometaši Slovenj Gradca so vnovič prikazali izjemno predstavo v ligi NLB. Tokrat so na kolena spravili nemočne Mariborčani, ki se v zadnjem času ne znajdejo najbolje. Korošci se trenutno nahajajo na 9. mestu lestvice z enakim številom točk kot Krka, Mariborčani pa s sedmimi točkami zasedajo predzadnje mesto.


Trener Slovenj Gradca Sebastjan Sovič po tekmi ni mogel skrivati navdušenja nad predstavo njegovih igralcev: “Kar nekajkrat na tekmi nismo bili v najboljšem položaju, nahajali smo se tudi v zaostanku. Občutki po tekmi so dobri. Rad bi čestital našim izvrstnim navijačem in našim igralcem, ki so se borili vseh 60 minut. Zadovoljen sem s predstavo, četudi igra na oko ni bila najlepša in zelo nervozna. Garali sta obe ekipi. Maribor Branik je še enkrat več pokazal, da ima zelo dobro ekipo, z Velkavrhom na čelu. Res se veselim teh dveh točk in pozitivno gledam naprej.”

Na drugi strani pa smo lahko videli manj razpoloženega trenerja Mariborčanov Davorja Rokavca, ki vseeno meni, da so njegovi igralci na trenutke prikazali všečno igro: “Po porazu je težko reči, da so občutki dobri, a nimam slabe vesti. To je prva naša tekma, na kateri smo se borili celoten igralni čas in igrali dobro. Na koncu nismo imeli sreče. Zgrešili smo nekaj neoviranih strelov, nekaj so jih ubranili vratarji in Slovenj Gradec je zaostanek dveh golov spremenil v vodstvo za dva gola. Vseeno jim moram čestitati, pokazali so vrhunsko predstavo. Menim, da se naše stanje izboljšuje, tekma je izgledala mnogo bolje kot zadnja proti Ormožu ali katerakoli prej. Če ostanemo v tem ritmu, lahko pridemo do želenih rezultatov.”

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji