SP 2022: Poljakinje boljše od Američank

Na prvi tekmi skupine H so se visoke zmage veselile Poljakinje, ki so bile boljše z rezultatom 37:14 od Američank. Prav tako so v skupini H svojo prvo visoko zmago zabeležile Madžarke, ki so bile tokrat premočne za reprezentanco Egipta. Tekma se je končala z rezultatom 39:20. Hrvaška je prvo tekmo skupine G otvorila z zmago nad Kazahstanom. Avstrija je na zadnji tekmi skupine G premagala sosednjo Švico. 


REZULTATI: 

-> POLJSKA : ZDA 37:14 (18:9)
Niewiadomska 9, Kozio 5; Nesper 5, Licea 3

Julia Niewiadomska, rokometašica Poljske: 
“Naša obramba je bila močna, bile smo zbrane in obramba je vodila v točke iz proti napadov. Storile smo nekaj napak, ki bi jih v prihodnjih tekmah rade odpravile. Vesele smo zmage, dala nam je zagon in samozavest za naslednje tekme.” 

 

-> MADŽARSKA : EGIPT 39:20 (18:10)
Vámos 9, Faragó 5; N. Ibrahim in M. Ibrahim 5, Mahmoud 3

Mira Vamos, rokometašica Madžarske:
“V začetku tekme smo bile nekoliko nervozne in posledično zgrešile veliko metov. Vendar z lahkoto dvignemo nivo igre in po prvem polčasu smo nadzirale potek tekme. To si želimo storiti tudi na prihodnjih tekmah.”

 

-> HRVAŠKA : KAZAHSTAN 36:15 (18:6)
Zrnić in Brkić po 6; Seitkassym in Zvyagina po 6

Adrijana Prosenjak, selektorica Hrvaške:
»Tekma ni bila enostavna, saj smo igrali prvič na tem svetovnem prvenstvu. Vseeno se je videl razkorak med evropskimi in ostalimi reprezentancami. Priložnost so dobile vse reprezentanke, okusile so adrenalin največjega tekmovanja. Igrale smo fantanstično. Naš cilj je uvrstitev med najboljših osem.«

 

-> ŠVICA : AVSTRIJA  26:33 (10:18)
Sev Albrecht 6, Norma Goldmann 5; Kristina Dramac 14, Katrin Betz 6

Helfried Müller, selektor Avstrije:
»Ključ do zmage je bila odlična obramba v prvem polčasu in hitro kroženje žoge v napadu. Igrali smo res odlično, še posebej moram povdariti kvaliteto naše vratarke. Zagotovo je bila obramba ključ do zmage«

 

FOTO: IHF

 

Komentarji