SP 2022: Slovenke prepričljivo boljše od Mehičank

Na včerajšnji prvi tekmi so bile Slovenke prepričljivo boljše od Mehičank. Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu, ko je reprezentanca Slovenije vodila z rezultatom 23:8, na koncu pa zaključila tekmo z rezultatom 37:18. Druga tekma v skupini F je prepadel Nemkam, ki bodo Slovenkam nasproti stale v soboto. V skupini E sta si, po napeti tekmi, zmago zaslužili reprezentanci Romunije in Češke.


REZULTATI: 

-> SLOVENIJA : MEHIKA 37:18 (23:8)
Novak 10 (3), Barukčić in Klemenčič po 5; Verdugo Vejar 5, Ibarra Salazar 3.

Erin Novak, rokometašica Slovenije:
“Čestitke celotni ekipi! S soigralkami smo pokazale, za zmoremo. Zavedale smo se, kako igra Mehika. S soigralkami smo se dogovorile, da bomo vsako tekmo svetovnega prvenstva odigrale po najboljših močeh. Na rezultat se nismo ozirale, pomembna nam je bila le naša igra. S to zmago smo nekoliko popravile vtis z lanskoletnega evropskega prvenstva. Sedaj moramo le nadaljevati v tem ritmu.”

 

-> NEMČIJA : ČILE 40:18 (22:9)
Joergens 10, Engel 6; Galvez 3, Nunez 3.

Judith Tietjen, rokometašica Nemčije:
»Odigrale smo dobro tekmo. S hitro igro smo že v prvem polčasu dosegle veliko zadetkov, ključ do visoke zmage pa je bil v tem, da smo naredile malo napak v obrambi. Če bomo tako nadaljevale, se lahko v petek veselimo novih dveh točk.«

 

-> ČEŠKA : LITVA 33:16 (19:7)
Cholevova 9 (1), Kuxova 4; Andronik in Pilikauskaite (2) po 4.

Charlotte Cholevova, rokometašica Češke:
“Za nami je prva tekma tega svetovnega prvenstva in pomembno je, da smo ga odprle z zmago. Odlično smo odigrale prvi polčas. Vesela sem, da lahko pomagam ekipi in upam, da bomo nadaljevale tako, kot smo danes končale.”

 

-> ROMUNIJA : ANGOLA 26:23 (12:10)
Mihai 6 (4), Lupei 5; Mario 6, Tati 5.

Sara Rus, vratarka Romunije:
“Vse smo igrale na visokem nivoju, saj igramo s srcem. Smo ekipa, ki cilja na prvo mesto in vse smo prave borke.” 

 

FOTO: IHF

Komentarji