SP 2022: Visoka zmaga Japonske, Švedske in Nizozemske

Reprezentanca Irana je na včerajšnji prvi tekmi skupine B remizirala (19:19) proti reprezentanci Gvineje. Na drugi tekmi skupine B, pa je bilo napeto, a ne tako kot na prvi tekmi. Švedinje so z rezultatom 32:25 premagale reprezentanco Tunizije in se uvrstile na prvo mesto v skupini B. Japonke so na prvi tekmi v skupini A slavile visoko zmago nad reprezentanco Slovaške (17:29). Visoke zmage na zadnji tekmi v skupini A, pa so se veselile tudi Nizozemke, ki so z rezultatom 18:46 premagale azijske prvakinje. 


REZULTATI: 

– > IRAN : GVINEJA 19:19 (7:9)
Merikhi 6, Karimi 5; Yarie Sylla 5, Baradji, Tolno in Diarra po 3.

Gholamali Akbarabadi, selektor Irana:
»To je šele prva tekma in vse prve tekme so zelo težke. Nimamo veliko izkušenj s tako velikih tekmovanj, nismo navajeni takšnega prtiska. Za nas je to zelo velik turnir, poleg tega pa nismo imeli veliko močnih prijateljskih tekem, samo eno proti Švici.«

 

– > SLOVAŠKA : JAPONSKA 17:29 (11:12)
Vargová 6, Ščípová 3; Ishikawa 6, Kita 5.

Arai Shota, selektor Japonske:
“V prvem polčasu smo imeli težavo s prilagajanjem nasprotniku. Med polčasom smo spremenili napadalno taktiko in zaradi teh sprememb smo lažje prihajali do zadetkov.”

 

– > ŠVEDSKA : TUNIZIJA 32:25 (15:12)
Mumbongo 7, Petersson Bergsten in Axnér 5; Quertani in Jenzeri 5, Limem in Yaacoub po 4.

Jesper Östlund, selektor Švedske:
“Nismo zadovoljni z našo predstavo na tej tekmi, mislim da so bile igralke nervozne. Na voljo nam niso bili podatki o nasprotniku oziroma njihovi igri. V prihodnjih tekmah lahko pričakujete boljše predstave.”

 

– > INDIJA : NIZOZEMSKA 18:46 (10:23)
Bhawana 8, sdsds; Romé Steverink 8, Fem Boeters 5

Ricardo Clarijs, selektor nizozemske reprezentance:
»Mislim, da nismo bili dovolj zbrani, da bi odigrali našo najboljšo tekmo. Dobili smo preveč zadetkov. Seveda sem zadovoljen z rezultatom, a nismo zaradi tega prišli na turnir. Kasnejše tekme bodo pokazale pravi obraz

 

FOTO: International Handball Federation – IHF

Komentarji