Srbi suvereno preko prve ovire, Francozi do zmage na derbiju skupine C

Na prvi tekmi skupine C sta si nasproti stali reprezentanci Srbije in Ukrajine. Srbi so upravičili vlogo favorita in brez težav slavili z rezultatom 31:23. Na večerni tekmi pa smo spremljali še derbi med Hrvaško in Francijo. Hrvati branijo naslov evropskih podprvakov, Francozi pa so aktualni olimpijski prvaki. Zmage so se veselili galski petelini in slavili  z rezultatom 27:22. 


SRBIJA : UKRAJINA  31:23 (17:11)
Kukić 7, Radivojević 5; Horiha 6, Dontsov 3

Po zadržanih prvih 5. minutah kot se seveda za prvo tekmo na prvenstvu tudi spodobi se je igra nato vendarle malo razživela. Srbi so povedli z dvema zadetkoma prednosti (4:2). Pri tem se niso ustavili in v nadaljevanju prednost še povečali. V 18. minuti je ta prednost znašala štiri gole (10:6). Do konca prvega dela igre pa so to prednost še povečali in na odmor odšli s prednostjo šestih golov (17:11). Po dobri polovici drugega polčasa je bila prednost rokometašev Srbije prvič dvomestna (27:16). Srbi so do konca le še mirno nadzorovali potek srečanja in se na koncu veselili zmage z rezultatom 31:23 in zmagovitega začetka prvenstva.

HRVAŠKA : FRANCIJA 22:27 (11:13)
Čupić 6, Lučin 4; Descat 7, Mem 6

Francozi so odločno odprli srečanje in po dobrih 5. minutah vodili že s tremi goli prednosti (1:4). Aktualni olimpijski prvaki so na začetku tekme delovali izjemno suvereni in so tako ob koncu 8. minute povedli z 2:7. Po slabem začetku so se nato pobrali tudi Hrvati in počasi zaostanek začeli nižati. Na začetku 23. minute so se tako približali le še na dva zadetka (8:10). In razlika dveh golov je bila tudi ob koncu prvega polčasa. Francozi so na odmor odšli ob prednosti 11:13. Igralci Francije so si hitro na začetku drugega polčasa priigrali štiri zadetke prednosti, ki so jih držali skozi večji del drugega polčasa. Rokometaši Hrvaške so sicer na v 45. minuti zaostanek znižali na dva gola (18:20), a kaj več od tega jim ni uspelo. Francozi so namreč tekmo le še mirno pripeljali do konca in se veselili zmage z rezultatom 22:27.

V drugem krogu nas čakata dvoboja Francijo in Ukrajino ter balkanski derbi med Srbijo in Hrvaško.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: EHF

Komentarji